Mainos

Pohjois-Korea kieltää kiduttaneensa koomassa vapautettua opiskelijaa – "kuolema meillekin mysteeri"

Pohjois-Korea kieltää kiduttaneensa tai kohdelleensa kaltoin koomassa vapautettua ja sittemmin kuollutta yhdysvaltalaisopiskelijaa. Asiasta kertoo maan valtiollinen uutistoimisto KCNA.

– Warmbierin kuolema äkillisesti vain viikkoa tämän Yhdysvaltoihin palaamisen jälkeen on meillekin mysteeri, maan ulkoministeriön tiedottaja totesi valtiolliselle uutistoimistolle, viitaten myös Warmbierin terveydentilan olleen mittaustulosten perusteella "normaali".

KCNA siteeraa Pohjois-Korean edustajaa, jonka mukaan kaikkia vankeja kohdellaan maan lakien ja kansainvälisten normien mukaisesti.

Pohjois-Koreassa ryhmämatkalla ollut 22-vuotias Otto Warmbier tuomittiin viime vuonna 15 vuoden pakkotyöhön yrityksestä varastaa propagandakyltti.

Lääkärilennolla Yhdysvaltoihin kuljetettu Warmbier kuoli maanantaina. Hän oli saanut vankeutensa aikana laajan aivovaurion, jonka syytä ei tiedetä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kutsunut opiskelijan pidätystä ja kuolemaa häväistykseksi.

Etelä-Korea on syyttänyt Pohjois-Koreaa Warmbierin kuolemasta. Maan presidentin Moon Jae-inin mukaan Warmbierin kuolema osoittaa, että naapurimaa toimii järjettömällä tavalla.

Pohjois-Korean edustaja puolestaan sanoi Etelä-Korean käyttävän Warmbierin kuolemaa hyväkseen, koska se haluaa painostaa Pohjois-Koreaa vapauttamaan kuusi eteläkorealaista vankia.

– Ne, jotka eivät tiedä mitään siitä, miten hyvin kohtelimme Warmbieria, kehtaavat puhua kaltoinkohtelusta ja kidutuksesta, edustaja sanoi KCNA:n mukaan.

Warmbier haudattiin torstaina Ohiossa alle viikko Yhdysvaltoihin palauttamisen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.