Trump haukkui kongressiedustajan kotikaupungin: "Rottia kuhiseva sekasotku"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on taas aiheuttanut sanomisillaan kohun ja saanut niskaansa rasismisyytöksiä.

Trump hyökkäsi demokraattien afroamerikkalaista kongressiedustajaa Elijah Cummingsia vastaan ja haukkui tämän kotikaupunkia Baltimorea rottia kuhisevaksi sekasotkuksi. Trumpin mukaan kukaan ei haluaisi asua siellä.

Muun muassa edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kutsui Trumpin hyökkäystä rasistiseksi. Baltimoren afroamerikkalainen pormestari Bernard Young sanoi presidentin kommentteja loukkaaviksi ja vaarallisiksi.

Baltimore kärsi teollisuuden alasajosta

Myös Cummings reagoi presidentin hyökkäykseen.

– Herra presidentti, menen kotiin vaalipiiriini joka päivä. Joka aamu herään ja menen taistelemaan naapurieni puolesta. On perustuslaillinen velvollisuuteni valvoa toimeenpanevaa haaraa. Mutta on moraalinen velvollisuuteni taistella äänestäjieni puolesta, Cummings tviittasi.

Marylandin suurimmassa kaupungissa Baltimoressa on noin 600 000 asukasta. Satamakaupunki on kärsinyt perinteisen teollisuuden rappiosta ja sen asukasluku on ollut laskussa jo vuosikymmenien ajan.

Murhien määrässä mitattuna Baltimore on yksi Yhdysvaltain väkivaltaisimmista kaupungeista, ja monia sen alueita vaivaa köyhyys. Kaupungin sosiaaliset ongelmat ovat tulleet suurelle yleisölle tutuksi muun muassa The Wire -rikosdraamasarjasta, jota pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista tv-sarjoista. Toisaalta Baltimoressa on myös vauraita alueita. 


Lue myös:

    Uusimmat