Trump ei luovuta: 46-minuuttisessa videossa hän pitää kiinni vaalivilppiväitteistään

0:29
Videolla väistyvä presidentti Donald Trump hermostui toimittajalle.

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump on julkaissut Facebookissa 46-minuuttisen videon, jossa hän jälleen kerran väittää, että presidentinvaalivoitto olisi varastettu häneltä.

Vielä kuukausi vaalien jälkeen Trump pitäytyy perättömissä vaalivilppiväitteissään, eikä suostu avoimesti myöntämään tappiotaan.

Trumpin on tulkittu viime aikoina myös leikitelleen avoimesti ajatuksella lähteä uudelleen ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Tiistaina Valkoisen talon joulujuhlassa hän kertoi kampanjansa tavoittelevan edelleen neljää jatkovuotta. Tämän jälkeen hän vakuutteli juhlavierailleen näkevänsä kaikki jälleen neljän vuoden päästä, mikäli edellä mainitussa ei onnistuta.

Jo toinen vaaliviranomainen syyttää Trumpia uhkailun lietsonnasta

Georgian osavaltion ylin vaaliviranomainen syytti keskiviikkona väistyvän  Trumpin vaalivilppiväitteiden lietsovan vaalivirkailijoihin kohdistuvaa uhkailua.

Brad Raffensperger on tällä viikolla jo toinen georgialaisrepublikaani, joka on kehottanut Trumpia pehmentämään puheitaan.

Tiistaina Trumpia vastaan puhui äänestysjärjestelmän käyttöön otosta vastaava Gabriel Sterling, joka kritisoi silminnähden vihaisena sitä, ettei Trump ole tuominnut vaalivirkailijoihin kohdistuvia uhkauksia. Hän vaati, että Trump lakkaisi yllyttämästä ihmisiä mahdollisesti väkivaltaisiinkin tekoihin.

Trump on toistuvasti levittänyt perättömiä väitteitä vaalivilpistä Georgiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja