Mainos

Trump aloitti ikävän vihjailun – Clintonin leiri vakuuttaa pikaista paranemista

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kommentoi ensi kerran julkisesti Clintonin sairastumista Fox Newsin haastattelussa ja toivoi Clintonin paranevan keuhkokuumeesta. CNBC:n haastattelussa Trump ei ollut yhtä armollinen.

Trump sanoi Fox Newsille toivovansa Clintonin palaavan vaalikampanjointiin. Lisäksi Trump toivoi heidän ensimmäisen väittelynsä toteutuvan parin viikon kuluttua.

Trump ilmoitti myös olleensa viime viikolla lääkärintarkastuksessa ja julkistavansa omat terveystietonsa kokeiden valmistuttua.  

Aiemmin 70-vuotias Trump on esittänyt arveluja, joiden mukaan 68-vuotiaalla Clintonilla olisi vakavia terveysongelmia, jotka vaikuttavat tämän kykyyn toimia johtajana. CNBC:lle antamassaan haastattelussa Trump kyseenalaisti Clintonin kampanjaväen kuvauksen viime päivien tapahtumista.  

– He sanoivat, että kyse on keuhkokuumeesta, mutta hän yski hyvin, hyvin pahasti viikko sitten. On mielenkiintoista tietää, mistä on kyse, Trump sanoi CNBC:n haastattelussa.  

Myöhemmin maanantaina Clintonin tiedottaja Brian Fallon sanoi uutiskanava MSNBC:lle, ettei Clintonilla ole keuhkokuumeen lisäksi muita terveysongelmia. Hän uskoi Clintonin palaavan kampanjatöihin viikon puolivälin tienoilla.  

Kompuroinnista lähti huhumylly

Huhumylly Clintonin terveydentilasta kiihtyi, kun hän joutui poistumaan sunnuntaina etuajassa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistotilaisuudesta. Twitterissä levinneellä videolla Clinton näyttää kompuroivan, kun salaisen palvelun agentit auttavat häntä autoon.  

Clintonin lääkärin Lisa Bardackin mukaan ehdokas kärsi muistotilaisuudessa kuumuudesta ja nestehukasta. Bardack tutki Clintonin tämän kotona Chappaquassa New Yorkissa.  

– Olen tutkinut hänet ja hän toipuu hyvin, Bardack sanoi tiedotteessa.  

Bardack paljasti myös, että Clintonilla diagnosoitiin jo perjantaina keuhkokuume. Kampanjaorganisaation mukaan Clinton ei matkusta alkuviikosta Kaliforniaan kampanjan varainkeruutilaisuuteen.  

1:41

0:38Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.