Mainos

Hillary Clinton rauhoittelee huhumyllyä – Bill Clinton: "Huonovointisuutta ollut aiemminkin"

1:37

Yhdysvalloissa presidentinvaalikamppailun keskeiseksi aiheeksi on noussut demokraattiehdokas Hillary Clintonin terveydentila. Huhumylly alkoi pyöriä siinä määrin, että Clinton tviittasi henkilökohtaisesti terveydentilastaan.

– Kiitos kaikille, jotka ovat lähettäneet toivotuksia. Voin hyvin ja toivun parhaillani, Hillary Clinton kirjoitti Twitterissä.

Kirjoitus on varustettu H-kirjaimella sen merkiksi, että Clinton on henkilökohtaisesti kirjoittanut tviitin.

Clinton tviittaa lisäksi, että hän odottaa innokkaasti paluuta töihin ja huikkaa, että pian nähdään taas kampanjan merkeissä.

Huhumylly Clintonin terveydentilasta kiihtyi, kun hän joutui poistumaan sunnuntaina etuajassa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistotilaisuudesta. Twitterissä levinneellä videolla Clinton näyttää kompuroivan, kun salaisen palvelun agentit auttavat häntä autoon.

Clintonin lääkärin Lisa Bardackin mukaan ehdokas kärsi muistotilaisuudessa kuumuudesta ja nestehukasta. Bardack tutki Clintonin tämän kotona Chappaquassa New Yorkissa.

– Olen tutkinut hänet ja hän toipuu hyvin, Bardack sanoi tiedotteessa.

Bardack paljasti myös, että Clintonilla diagnosoitiin jo perjantaina keuhkokuume. Kampanjaorganisaation mukaan Clinton ei matkusta alkuviikosta Kaliforniaan kampanjan varainkeruutilaisuuteen. Clintonin kampanjan mukaan hän ei myöskään osallistu huomisen kampanjatilaisuuteen Nevadan osavaltiossa. 

1:41

Clinton jatkavansa kampanjointia pian

Clinton kertoo palaavansa kampanjoimaan kuitenkin jo seuraavien parin päivän aikana. Hän myös sanoo, että hänen aikataulunsa on ollut turhan kiireinen. Clinton kertoo, että häntä oli kehotettu lepäämään viiden päivän ajan, kun hän sai lääkäriltä keuhkokuumediagnoosin perjantaina. 

– En kuunnellut tätä viisasta neuvoa, Clinton sanoo. 

Clintonin mukaan kampanja ei kertonut lääkärin diagnoosista aiemmin, koska hän ei uskonut asiasta tulevan niin "iso juttu".

Bill Clinton: Huonovointisuutta aikaisemminkin 

Clinton aviomies, Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton
kertoi aiemmin CBS This Morning -ohjelmassa, että Hillarylla on ollut vastaavanlaista huonovointisuutta myös aikaisemmin. 

– Harvoin, mutta useammin kuin kerran, monen vuoden aikana vastaavaa on tapahtunut, kun hän on kärsinyt nestehukasta, Bill Clinton sanoo haastattelussa. 

CNN:n haastattelussa Hillary Clinton puolestaan muistelee, että vastaavaa olisi tapahtunut vain kahdesti. 

– Sitä on tapahtunut ja olen tietoinen siitä. Yleensä olen pystynyt välttämään huonovointisuuden, Clinton sanoo. 

Clintonin tiedottaja Brian Fallon sanoi aiemmin uutiskanava MSNBC:lle, ettei Clintonilla ole keuhkokuumeen lisäksi muita terveysongelmia. 

Eilen Fallon myös sanoi, että kampanja aikoo julkaista Clintonin terveystiedot lähipäivien aikana. Myös Clintonin kilpailija, republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on luvannut julkaista ainakin joitain terveystietojaan.  

0:38Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.