Mainos

Trio Töykeät keikkailee kaikilla mantereilla

HIM ja Bomfunk MC`s -uhossa tahtoo unohtua se, että jazzin puolella meillä on yhtyeitä, jotka ovat tehneet kansainvälisen läpimurtonsa jo kauan sitten. Esimerkiksi Trio Töykeät, joka julkistaa ensi viikolla uuden levynsä, on tehnyt lähes kahdessatoista vuodessa yli tuhat keikkaa, kaikilla mantereilla. Keikoista kolmaosa on tehty ulkomailla.

Trio Töykeät on juuri palannut keikalta Reykjavikista. Syyskuussa keikkoja on Suomen lisäksi esimerkiksi Odensessa, Århusissa, Amsterdamissa ja eri puolilla Alankomaita. Lokakuussa bändi keikkailee esimerkiksi Brysselissä, Santiago de Chilessä, Riossa, Sao Paulossa ja Buenos Airesissa.

Kansainvälisellä levytyssopimuksella bändi on julkaissut kolme levyä. Levy-yhtiön mukaan Trio Töykeät onkin maailman suosituin suomalainen jazzyhtye. Yhtyeen neljäs levy, Kudos, julkaistaan ensi tiistaina.

Levyn nimi on kaksijakoinen, sillä suomenkielisen merkityksensä lisäksi Kudos on myös englantia, ja tarkoittaa mainetta sekä kunniaa. Töykeät sanovat haluavansa tehdä kunniaa niille, joiden työllä ja ajatuksilla on ollut erityisen suuri vaikutus trion jäseniin ja musiikkiin. Kunniaa saavat niin Mozart ja Victor Borge kuin Steve Gadd, Aki Kaurismäki ja Kari Hotakainenkin.

Pääosin Iiro Rantalan säveltämä musiikki on sekoitus lyyrisiä melodioita, hilpeitä sävelmiä, groovea ja balladeja.

Trio Töykeät perustettiin vuonna 1988, kun tuolloin 18- ja 20-vuotiaat Iiro Rantala ja Rami Eskelinen lyöttäytyivät yhteen urallaan jo pitkälle ehtineen Eerik Siikasaaren kanssa.

Vielä samana vuonna trio pokkasi ensimmäisen palkinnon Hoilaartin kansainvälisestä jazzkilpailusta Belgiasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.