Treffipalvelun uusi aluevaltaus: Tinderistä voi nyt löytää mahdollisen elinluovuttajan

Yksi maailman suosituimmista deittisovelluksista on ryhtynyt yhteistyöhön Iso-Britannian terveydenhuollon kanssa. Pian potilas voi löytää esimerkiksi tarvitsemansa munuaisen puhelinta selailemalla.

Deittipalvelu Tinder on lähtenyt mukaan kampanjaan, jossa käyttäjät voivat luoda itselleen elinluovutusta tukevan profiilin. Jokainen kyseisestä profiilista tykännyt henkilö saa erityisen viestin, jossa on ohjeet elinluovutuskortin rekisteröimiseen.  

Vaikka lähes kolmasosa Iso-Britannian väestöstä on ilmaissut tahtonsa elinluovutukseen, vain harva on rekisteröitynyt itse järjestelmään. Tinderin yhteistyön avulla halutaan kiinnittää ihmisten huomiota elinsiirtojen tärkeyteen.

Sopiva luovuttaja löytyi Tinderistä

Vaikka kampanjan tarkoituksena on pääasiassa lisätä tietoisuutta elinsiirroista, palvelua on hyödynnetty myös sopivan elinluovuttajan löytämiseksi.

Floridassa on käynyt ilmi tapaus, jossa Tinderiä käyttänyt nainen päätyi luovuttamaan munuaisen treffikumppaninsa parhaan ystävän vaimolle.

Vaikka tapauksessa kävikin niin, että treffikumppanit eivät olleet luotuja toisilleen, nainen sopi kuitenkin täydellisesti munuaisen luovuttajaksi.  Vaikka rakkautta ei aina löytyisikään, on treffisovelluksen avulla mahdollista auttaa. 

Elinluovutuskortti voi pelastaa yhdeksän ihmisen hengen

Myös kuuluisuudet ovat lähteneet innolla mukaan kampanjaan. Muun muassa olympiavoittaja Jade Jones on luonut oman Tinder-profiilinsa, jonka avulla hän haluaa lisätä ihmisten tietoisuutta elinsiirtoja kohtaan.

Selvitysten mukaan elinluovutuskortin rekisteröinyt henkilö voi mahdollisesti pelastaa jopa yhdeksän ihmisen hengen.

Suomessa elinsiirtoa odottaa noin 400 ihmisistä, Isossa-Britanniassa vastaava luku on 7000. Yhdysvalloissa ainakin yli 122 000 ihmisen tiedetään odottavan elinsiirtoa. 

Lähde: ABC

Lue myös:

    Uusimmat