Tre Kronor murskaavasti MM-finaaliin – maalivahti pimensi jenkit elämänsä pelillä

Ruotsi eteni väkevän esityksen jälkeen jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun kurittamalla välierissä Yhdysvaltoja puhtaasti 6-0.

MM-välierä

la 19.5. C More Sport 1 ja MTV3
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Ottelu ratkesi käytännössä jo toisessa erässä, kun 1-0-johdossa ollut Ruotsi takoi kolme maalia kolmeen minuuttiin amerikkalaisten virheistä.

Päätöserässä Tre Kronor pommitti vielä kaksi maalia samalla, kun maalivahti Anders Nilsson torjui lukuisia vaarallisia tilanteita. 41 torjuntaa, joista 19 päätöserässä esittänyt Vancouver Canucksin torjuja oli mies paikallaan myös ottelun alussa.

Toisessa päässä kaukaloa viisi kertaa antautunut Keith Kinkaid torjui vain 14 kertaa.

Ruotsalaisten pisteykkönen oli kaksi maalia iskenyt Viktor Arvidsson.

USA otti 0-4-tappioasemassa aikalisän, mutta pian tilanne alkoi näkyä pahana turhautumisena. Hyökkääjä Johnny Gaudreau suivaantui ja löi vaihtoaitioiden edessä mailalla Hampus Lindholmia rumalla kahden käden otteella.

Lauantain toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Sveitsi. Ottelu käynnistyy kello 20.15 Suomen aikaa.