Tre Kronor dominoi Leijonia pistepörssissä – tehoissa murskaava ero

Jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheen jälkeen, pistepörssin kärjessä komeilee Ruotsin William Nylander. Suomen paras pistemies Kaapo Kakko on kymmenen pistettä ruotsalaistähteä perässä.

NHL-joukkue Toronto Maple Leafsia seuratasolla edustava Nylander iski alkulohkon seitsemään otteluun komeat 17 (5+12) tehopistettä, joiden myötä mies johtaa myös kisojen kokonaispistepörssiä.

Toisena on venäläishyökkääjä Nikita Kucherov (6+9) ja kolmantena Tsekkilaituri Jakub Voracek (3+12), molemmilla heillä on kasassa 15 pistettä. Maalipörssin kärjessä on seitsemällä maalilla Kanadan Anthony Mantha sekä Tsekin Michael Frolik.

Suomen paras pistemies alkulohkon otteluiden jälkeen on 18-vuotias Kaapo Kakko (6+1=7). Kokonaispistepörssissä Kakko on kuitenkin vasta sijalla 24. Vertailukuvana Nylanderin lisäksi Ruotsilta löytyy neljä muutakin pelaajaa, ketkä ovat tehneet enemmän pisteitä kuin Leijonien tehokkain pelaaja.

Kakon lisäksi viiden pisteen rajapyykin alkulohkossa Suomelta ylitti vain puolustaja Mikko Lehtonen sekä hyökkääjät Sakari Manninen ja Toni Rajala. Saman rajan Ruotsilla on ylittänyt yhteensä yhdeksän pelaajaa.

Ruotsin tehokkaimmat pistemiehet Nylanderin jälkeen ovat Patric Hornqvist (6+3=9) sekä Elias Pettersson (2+7=9).

Suomen kenttäpelaajilla on tehopisteitä kasassa yhteensä 59, ruotsalaispelaajien yhteen lasketut tehot ovat puolestaan 104.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat