Transnaisen käskettiin poistua naisten pukuhuoneesta kuntosalilla: "Johtaja sanoi, ettei miehiä sallita"

5:10
Kova treeni vatsalle! Nyt laitetaav core kuntoon

Sarah kävi treenaamassa PureGym-ketjun saleilla, mutta joutui poistumaan toisen treenaajan valituksen vuoksi.

Sarah kertoi saamastaan karusta kohtelusta kuntosalilla BuzzFeed Newsille. Sivusto ei kerro hänen oikeaa nimeään Sarahin turvallisuutta suojellakseen.

Sarah kävi treenaamassa brittiläisen PureGym-ketjun saleilla, kun hänestä tehtiin valitus. Sarah on transnainen, ja toinen treenaaja oli valittanut "miehestä pukukopeissa".

Sarahia pyydettiin poistumaan.

– Johtaja sanoi, ettei miehiä sallita naisten pukuhuoneeseen, Sarah kuvailee.

Tarjottiin mahdollisuutta käyttää vammaisille tarjottavaa pukuhuonetta

Sarah oli ollut saman kuntosaliketjun jäsen jo vuoden ja treenannut kyseisessä paikassakin jo kaksi kuukautta. Hän selitti tilanteen johtajalle, koska arvasi, mistä on kyse, mutta sillä ei ollut vaikutusta.

Sarahille tarjottiin mahdollisuutta käyttää vammaisille tarjottavaa, esteetöntä pukuhuonetta, joka on sukupuolineutraali tila.

– Sanoin, etten ole vammainen. En halunnut toimia heidän kehotuksensa mukaan, joten tein lähtöä, Sarah sanoo.

Johtaja kysyi, oliko Sarah käynyt sukupuolenkorjausleikkauksissa

Sarah jätti tietonsa vastaanottovirkailijalle, jotta tilanne voitaisiin käsitellä. Johtaja kysyi häneltä, oliko hän käynyt sukupuolenkorjausleikkauksissa.

– Kysyin, oliko se ehto, jolla transnaiset pääsisivät pukukoppiin – että olisi pitänyt käydä leikkauksessa, Sarah kuvaa.

– Tiedän, etteivät monet transihmiset käy leikkauksessa monenlaisista syistä: koska se on kallista, tai koska he haluavat odottaa, tai he eivät koe, että heidän pitäisi ylipäätään käydä leikkauksessa, Sarah kuvaa.

Mainostaa itseään salina, jolle kaikki ovat tervetulleita

PureGym mainostaa itseään salina, jolle kaikki ovat tervetulleita, ja jolla ketään ei tuomita. Sarah valitsi kyseisen salin nimenomaan tästä syystä.

Ennen poistumistaan salilta Sarah yritti selvittää, onko yhtiön sääntönä, ettei transnaisia päästetä naisten pukuhuoneeseen. Hänen kohtelunsa syyksi kerrottiin vain, että toinen asiakas oli "ilmoittanut" hänestä.

Kuntosalin edustaja kertoi Buzzfeedille, että he ovat yhteydessä Sarahiin voidakseen ratkaista tilanteen niin, että tämä voi edelleen jatkaa salin käyttämistä. Yritys kertoo, ettei salli minkäänlaista sukupuolivähemmistöjen syrjintää.

Sara haluaa kannustaa muita kuntoilemaan

Sarah ei toistaiseksi ole palannut salille. Hän halusi jakaa tarinansa kertoakseen muille transihmisille, ettei treenaamisessa tai kuntosalilla käymisessä ole mitään hävettävää.

– Haluaisin (muiden) ihmisten ymmärtävän, että olemassa on tällainen kuilu, ja ihmiset tarvitsevat harjoitusta voidakseen ottaa sen huomioon.

Lähteet: Buzzfeed.comVt.co

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja