Transmies Dakota Robin potkittiin 13-vuotiaana pois poikien jalkapallojoukkueesta: "Uusi valmentaja sanoi, että siinä eivät tytöt pelaa"

3:38
Katso videolta, mitä seurasi, kun Dakota Robin potkittiin ulos poikien jalkapallojoukkueesta.

Transmies Dakota Robin ei pidä translain uudistamista riittävän kattavana. Hän on kokenut omakohtaisesti, miltä tuntuu, kun joku päättää, ettet kuulu joukkoon.

Monimuotoisuus- ja inklusiivisuuskouluttaja Dakota Robin on sukupuolen korjausprosessin läpikäynyt mies, joten tällä hetkellä eduskunnassa käsittelyssä oleva translain uudistaminen on hänelle hyvin henkilökohtainen aihe.

– Se, mitä paperilta näkee, kuulostaa totta kai hienolta. Tämä herättää myös muita tuntemuksia, koska lakia on työstetty niin pitkään ja meille on annettu tyhjiä lupauksia uudistamisesta, meidän yhteiskunnallisen asemamme ja ihmisoikeuksiemme parantamisesta sekä hyvinvointimme edistämisestä. Uudistus ei kuitenkaan auttaisi alle 18-vuotiaita, joka on täysin väärin. Jos joudumme 18-vuotiaiksi asti selviytymään, jos edes selviydymme sinne asti, ja sen jälkeen parantelemaan omia haavojamme... On vääryyttä, jos emme näe alle 18-vuotiaita tässä asiassa, Robin esitti kannanottonsa.

Näin Dakota Robin kritisoi MTV Uutiset Livessä translain uudistusta. Juttu jatkuu videon alla.

6:55
Transmies Dakota Robin potkittiin 13-vuotiaana pois poikien jalkapallojoukkueesta – kritisoi nyt translain uudistusta.

Lokeroimisen takia Robin potkittiin pois 13-vuotiaana poikien jalkapallojoukkueesta, koska hän oli tyttöoletettu.

– En tiedä, onko valmentajan ammatilla mitään tekemistä asian kanssa, mutta hän oli pastori. Kenelläkään ei ollut siihen mitään sanottavaa, kun hän sanoi, että hän rakentaa tulevaisuuden joukkuetta ja siinä eivät tytöt pelaa.

Joukkue oli Robinin perhe.

– Minulla on vieläkin ystäviä siitä. Olin yksi muista, mutta ongelmat alkoivat sitten, kun kasvoimme. Vanhemmat ajattelivat, että emme kai me käytä samoja saunatiloja tai eihän tämä ihminen kuulu teidän joukkueeseenne. Mutta eiväthän lapset tee sellaista erittelyä, Robin kertoi.

Katso artikkelin alusta löytyvältä videolta, mitä seurasi, kun Dakota Robin potkittiin jalkapallojoukkueesta pois.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja