Traktorikuski jyräsi jalankulkijan liikennevaloissa – uhri havahtui, kun koira oli poliisin sylissä

Helsingin Hermannin Rantatiellä traktoria ajanut nainen törmäsi suojatietä ylittäneeseen ja aiheutti vakavat vammat.

Onnettomuus sattui vuoden 2022 helmikuussa. Nainen oli ajanut traktoria, eikä kertomansa mukaan huomannut suojatietä ylittävää jalankulkijaa auringon häikäisemänä. Nainen ei kertomansa mukaan ollut nähnyt auringon vuoksi edes liikennevalojen väriä. Hän huomasi jalankulkijan vasta, kun traktorin kauha osui tähän.

Koiraa ulkoiluttanut jalankulkija kertoo vain huomanneensa traktorin kääntyvän häntä kohti. Seuraavaksi hän muistaa olleensa lumihangessa ja hänen koiransa olleen poliisin sylissä.

Uhri leikattiin useasti

Jalan liikkuneelle naiselle tuli aivoihin kovakalvonalainen verenvuoto, molemminpuoliset reisiluiden poikkimurtumat ja oikean käden murtuma. Vakavien ja pitkäkestoisten vammojen vuoksi hän joutui useisiin leikkauksiin.

Oikeus katsoi, että häikäistyneenä traktorin kuljettajan olisi pitänyt olla varovaisempi, ja tarvittaessa pysähtyä.

– [Syytetty] on kuljettanut raskasta työkonetta, ja tullessaan suojatielle hän on jatkanut matkaa, vaikkei hän auringonpaisteelta ole nähnyt eteensä kunnolla eikä havainnut liikennevaloja, taikka sitä, mikäli alueella on jalankulkijoita, tuomiossa todetaan.

Oikeus arvioi, että traktoria ajaneen naisen lyhytaikainen huolimattomuus oli pikemminkin hetkellinen virhearvio kuin törkeä huolimattomuus. 

Vuonna 1960 syntynyt nainen tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 60 päiväsakon rangaistukseen. Hänen tuloillaan se tarkoitti 1 860 euron seuraamusta.

Lue myös:

    Uusimmat