Eläkeläisnainen jyräsi pyöräilijän yli Kemissä: Vetosi rehevään kasvillisuuteen – sai 1 400 euron sakot

Kumpi väistää, auto vai pyörä? Tässä selkeät vastaukset! 1:31
Kumpi väistää, auto vai pyörä? Tässä selkeät vastaukset.

Nainen tuomittiin sakkoihin hänen aiheutettua polkupyörää ajaneen miehen kuoleman kolarissa.

Onnettomuus sattui Kemissä kesäkuussa 2019. Eläkeläisnainen ajoi henkilöautoa Penttalankatua kohti Torniontietä tarkoituksenaan kääntyä oikealle kohti Kemiä. Hän ei kuitenkaan huomannut väistämisvelvollisuudestaan huolimatta Kemin suunnasta pyörätietä pitkin tulevaa polkupyöräilijää ja hän törmäsi tähän. 

Pyöräilijä jäi puristuksiin auton alle ja kuoli vammoihinsa.

Kuului kova kolaus, ja pyöräilijä jäi auton alle

Nainen oli asunut alueella vuosia ja ajanut paikalla lähes päivittäin. Hän kertoi ajavansa tiellä hyvin varovasti alueella asuvien lapsiperheiden vuoksi.

– Kun vastaaja oli ollut aikeissa kääntyä oikealle, oli kuulunut kova kolaus. Vastaaja oli säikähtänyt, ja auto oli vaan mennyt ja mennyt ryömimällä eteenpäin ja päätynyt tien vastakkaiselle puolelle osaksi nurmikolle. Vastaaja oli tullut autosta ulos ja nähnyt miehen auton alla, tuomiossa kuvaillaan naisen kertomusta.

Nainen kertoi näkyvyyden olleen este

Nainen puolustautui sillä, että paikalla oleva kasvillisuus sekä auton tuulilasin ja etusivulasin välinen palkki sekä taustapeili peittivät näkyvyyden. Hänen mukaansa pyörän olisi nähnyt vain ajamalla auton keula suojatien päälle tai pysähtymällä suojatien eteen ja nousemalla autosta.

Oikeus katsoi, että naisella oli kasvillisuudesta huolimatta mahdollista kuljettaa ajoneuvoa sellaista vauhtia, että hän voi tehdä muusta liikenteestä havaintoja.

Lasien välisellä palkilla tai peilillä ei ollut oikeuden mukaan merkitystä, koska kuljettajan tulee huomioida kuljettamansa ajoneuvon ominaisuudet sitä käyttäessään.

Vuonna 1952 syntynyt eläkeläisnainen tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta 70 päiväsakon rangaistukseen. Tämä tarkoittaa hänen tuloillaan 1400 euron seuraamusta. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat