Traficom varoittaa: Tietomurtojen aalto jatkuu

Kodin tietoliikennereitittimet saattavat altistaa vieraan valtion kyberhyökkäykselle - tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen kertoo miksi 7:35
Katso video: Suomalaisilla jopa satojatuhansia turvattomia reitittimiä, joista supo älähti – näin vältät vakoojan

Tietomurtojen aalto jatkuu Suomessa, varoitti Liikenne- ja viestintävirasto Traficom perjantaina. Viikko sitten annettu vakava varoitus organisaatioihin kohdistuneesta tietojenkalastelusta ja sen seurauksena Microsoft 365 -tileille tehdyistä tietomurroista on Traficomin mukaan yhä ajankohtainen.

Kyberturvallisuuskeskus on saanut edelleen ilmoituksia murretuista sähköpostitileistä. Ilmoitusten perusteella keskus on ollut yhteydessä kymmeniin organisaatioihin, ja tietomurtojen etenemisketjuja on kartoitettu.

Käynnissä oleva tietomurtoaalto on tuottanut suuren määrän uhreja siitäkin syystä, että väärennetty kirjautumissivu kalastelee salasanan ohella monivaiheisen tunnistautumisen koodin.

Monivaiheisen tunnistautumisen käyttöä ja huijauksien tunnistamista on syytä harjoitella organisaatioissa, muistuttaa kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Max Mäkinen tiedotteessa.

 

Lue myös:

    Uusimmat