Traaginen onnettomuus Tour de Skin maisemissa – oheistapahtumat peruttu

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on vahvistanut MTV3:lle, että Tour de Ski käydään loppuun alkuperäisen suunnitelman mukaan Cermisin vuorella sattuneesta onnettomuudesta huolimatta.

Kuusi turistia kuoli ja kaksi loukkaantui perjantaina, kun venäläisen hotellinomistajan kuljettama moottorikelkka kaatui ja syöksyi alas jyrkkää laskettelurinnettä. Kaikki kuusi uhria olivat venäläisiä. Kelkan kuljettaja ja apukuljettaja selvisivät hengissä onnettomuudesta.

Tour de Skin viimeinen etappi päättyy Alpe Cermisin vaativaan loppunousuun sunnuntaina. Poliisi on eristänyt rinteen lauantain ajaksi onnettomuustutkinan vuoksi, mutta kiertue pystytään hiihtämään loppuun laskettelurinteessä sunnuntaina.

MTV3:n eri lähteistä saamien tietojen mukaan traaginen onnettomuus tapahtui Tour de Skin loppunousua korkeammalla. Tiettävästi turmassa surmansa saaneet eivät liittyneet maastohiihdon maailmancupiin.

FIS:n mukaan kaikki Tour de Skin oheistapahtumat on peruttu onnettomuuden vuoksi, ja alkoholia ei myydä kilpailun yhteydessä. Val di Fiemmen hiihtostadionilla pidetään lauantaina minuutin hiljaisuus kuolleiden muistoksi.

Tour de Skin toiseksi viimeinen etappi hiihdetään lauantaina Val di Fiemmessä. MTV3 MAX ja Katsomo.fi näyttävät naisten ja miesten kisat suorana kello 13.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat