Tour de Skin historiallisessa päätöksessä todella pelottava uhkakuva – "Jos putoat... tämä on vaarallista"

Tour de Ski päättyy tänään sunnuntaina Alpe Cermisin loppunousuun, joka hiihdetään ensimmäistä kertaa yhteislähtönä. Tämä herättää kapealla reitillä myös pelkoa.

Tour de Skin tämänkertaista päätöstä on kritisoitu siitä, ettei ensimmäisenä maaliin tuleva hiihtäjä ole nyt välttämättä voittaja. Menestysvalmentaja, NRK:n asiantuntija Fredrik Aukland varoittaa lisäksi, että reitit ovat yhteislähtöön aivan liian kapeat.

– Tulee ahdasta. Tullaan näkemään kaaos, takavuosina Sveitsin Dario Colognaakin luotsannut Aukland sanoi NRK:lle.

Aukland lisäsi klapeja kamiinaan vakavalla varoituksella.

– Tämä on vaarallista.

– Jos putoat radalta, olet suoraan kivillä.

Ruotsin Calle Halfvarsson arvioi Aftonbladetin mukaan, että tilan ahtaudessa tullaan näkemään kaatumisia, joissa sauvat lentelevät ja rikkoutuvat. Jens Burman pitää puolestaan surullisena, että järjestetään kilpailuja, joissa täytyy olla etukäteen huolissaan.

Varsinkin Siirtymä hiihtostadionilta Alpe Cermisin rinteeseen on todella ahdas lumipulan takia. Kilpailujohtaja Pierre Mignerey sanoi NRK:lle, että hän on tietoinen, että kapea rata voi aiheuttaa kaaosta.

– Tiesimme tämän ennen kuin teimme päätöksen yhteislähdöstä. Emme ole yllättyneitä. Olemme varmoja, että kun 2,5 kilometriä on hiihdetty, osa parhaista hiihtäjistä saa hyvän aseman ladulla, Mignerey heitti.

Sekä miehet että naiset sivakoivat 10 kilometrin loppuetapin.

Lue myös:

    Uusimmat