TPS ei tarttunut Interin vetoapuun - HJK kärjessä päätöskierrokselle - katso!

Jalkapallon miesten Suomen mestaruus ratkeaa vasta Veikkausliigan viimeisellä kierroksella kahden viikon kuluttua.

Veikkausliigaa johtava Helsingin Jalkapalloklubi piti kolmen pisteen johtonsa 1-1-tasapelillä hallitsevan mestarin FC Interin vieraana Turussa. Neljättä sijaa kärkkyvä Inter ei päästänyt mestarisuosikkia helpolla. Erittäin hyvällä asenteella otteluun lähtenyt isäntäjoukkue siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla 19-vuotiaan Joni Kaukon rynnimällä osumalla. HJK:n nosti tasatilanteeseen Dawda Bah 35. minuutin puskumaalilla. Kumpikin joukkue sai pallon maalikehyksiin ottelun loppuhetkillä.

HJK:ta takaa-ajava Turun Palloseura ei kyennyt tarttumaan paikallisvastustajansa tarjoamaan tilaisuuteen kaventaa helsinkiläisten johtoa. TPS tasasi pisteet vieraskentällä MYPAn kanssa 2-2-tasapelillä. Vahvasti seuraikoniensa Saku Puhakaisen ja Toni Huttusen viimeisessä kotiottelussa esiintynyt myllykoskelaisryhmä karkasi reilussa kymmenessä minuutissa 2-0-johtoon Maksim Votinovin osumilla. Babatunde Wusu ja Mikko Manninen viimeistelivät osumat, jotka pitävät TPS:n mukana mestaruustaistossa.

Viimeisellä kierroksella HJK isännöi Jaroa ja TPS kohtaa Turussa FC Hongan, joka nousi mukaan mestaruustaistoon murskaamalla sunnuntaina Rovaniemen Palloseuran käsittämättömästi maalein 9-0. Kolmen pisteen päässä HJK:sta olevat TPS ja Honka tarvitsevat voiton keskinäisestä ottelustaan ja Jarolta vierasvoiton, jonka jälkeen Suomen mestaruuden osoite selviäisi maalieroja vertailemalla. Ennen viimeistä kierrosta Hongan maaliero on +36, TPS:n +26 ja HJK:n +24.

IFK Mariehamn varmisti Veikkausliigan neljännen sijan kaatamalla putoamista vastaan kamppailevan JJK:n 3-1. Suora putoaja ratkeaa viimeisellä kierroksella. JJK on karsijan paikalla kahden pisteen turvin ennen RoPSia.

TPS kompuroi MyPan vieraana, HJK vaikeuksissa Interin vieraana - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 4.10.2009)

RoPS            25  3   4   18  20-  66  13

Viimeiset ottelut: 17.10. HJK-Jaro, VPS-IFK Mariehamn, TPS-Honka, JJK-TamU, RoPS-KuPS, FC Lahti-Inter, Haka-MyPa.