Toyotan WRC-tallin ykköstähti jatkostaan: "Puhumme eri ihmisten kanssa"

40:09
Videolla raportti Tänäkin Chilen rallin voitosta.

Toyotan Ott Tänak haluaa saada jo keskikesällä varmuuden ensi vuoden työnantajastaan.

Tänakin Toyota-sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen haluaa pitää Tänakin tiimissä, mutta myös M-Sport Fordin pomo Malcolm Wilson on ilmoittanut jahtaavansa virolaistähteä.

Sopimusneuvottelut aloitetaan yleensä vasta loppukesästä, mutta Tänak vahvistaa Rallit.fille, että hän ei halua venyttää asiaa loppukauteen.

– Olemme vielä hyvin aikaisessa vaiheessa, emmekä ole keskustelleet tarkoista yksityiskohdista. Mutta puhumme eri ihmisten kanssa ja mietimme tulevaisuutta, Tänak kertoo.

"Keskityn pelkästään ajamiseen"

Rallin MM-sarjassa alkaa puolentoista kuukauden tauko kesäkuun puolivälissä ajettavan Sardinian osakilpailun jälkeen.

– Haluan saada tehtyä asiat siten, että kesälomalla käymme vakavia keskusteluja eri ihmisten kanssa. Juuri nyt meillä on mestaruuskamppailu käynnissä, ja keskityn pelkästään ajamiseen. Kesätauolla voin pitää taukoa ajamisesta ja keskittyä neuvotteluihin. Toivottavasti asiat ovat enemmän tai vähemmän selvillä, kun menemme Suomen MM-ralliin. Sen jälkeen voisin keskittyä pelkästään MM-kamppailuun, Tänak painottaa.

Tänak ajaa toista kauttaan Toyotan WRC-tiimissä. Viime kaudella hän taisteli mestaruudesta viimeiseen osakilpailuun saakka, mutta taipui kolmanneksi. Tämän kauden MM-pisteissä virolainen on toisena vain kymmenen pisteen päässä Citroenin Sebastien Ogierista.

Tänak on ollut huippunopea Toyotan Yaris WRC -autolla, mutta yhteisen matkan varrella on ollut ylimääräisiäkin mutkia.

– Yleisesti ottaen olen tyytyväinen siihen, missä olen nyt. Talli tekee loistavaa työtä, ja minulla on hyvät taustajoukot. Mutta tietenkin itselleen etsii aina parasta paikkaa tulevaisuutta varten. Ainoa tavoitteeni on voittaa mestaruuksia tulevaisuudessa. Siksi haluan olla parhaassa mahdollisessa asemassa, Tänak toteaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja