Johannes Hösflot Kläbolle poskettomat palkintorahat – Tourin loppunousussa toinenkin ruotsalaisromahdus

0:30
Tour de Skillä pelottava hetki – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo juhlii Tour de Skin miesten kokonaiskisan voittoa kolmannen kerran urallaan. 

Pääkuvan video: Tour de Skillä pelottava hetki – naisten kisan kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella.

Kläbo voitti kiertueella kuusi kilpailua, mikä on uusi ennätys, mutta Tourin päättäneellä, Alpe Cermisin hirmunousuun huipentuvalla etapilla hän oli kuudes. Etappivoiton otti Kläbon maanmies Simen Hegstad Krüger ennen Norjan Hans Christer Holundia (+4,8) ja Ranskan Jules Lapierrea (+25,0).  

Kokonaiskisan kolmen kärjen täydensivät Krüger (+59,5) ja Holund (+1.21,3), kun kakkospaikalla ennen sunnuntaita ollut Ruotsin Calle Halfvarsson jäi päätöspätkällä 22. sijalle, lähes kahden minuutin päähän norjalaiskaksikosta. Halfvarsson oli Tourilla lopulta kuudes (+2.09,2). 

Kläbo tienasi Tourilta palkintorahaa huimat 110 000 Sveitsin frangia, kun maksimipotti oli 113 000 (euron kurssi lähes identtinen frangin kanssa). Ei hassummin reilun viikon mittaisesta kiertueesta. 

Suomalaisista päätöspätkällä Perttu Hyvärinen oli 25:s ja Markus Vuorela 42:s. Kokonaiskisassa Hyvärinen oli 18:s, Vuorela 33:s.  

Naisten kokonaiskisan voitti Ruotsin Frida Karlsson ennen Kerttu Niskasta. Karlsson uupui pahasti loppunousussa, ja häntä hoidettiin pitkään maalialueella. 

Maailmancup jatkuu Italian Livignossa 21. tammikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja