Toto76-voittaja loukkaantui ja vaihtoi tallia

Bluehill’s Storm voitti keväällä kolmesti: kaksi peräkkäistä Toto76-voittoa saivat seurakseen Toto65-voiton. Seuraavaa starttia saadaan kuitenkin odottaa.

5-vuotias lämminveriruuna Bluehill’s Storm loukkasi vasemman etujalkansa hankosidettä kuun vaihteessa.

– Sama jalka on ollut murheenkryyninä ennenkin. Taustalla oli jo vanha vamma ja yksi leikkausoperaatiokin. Kyseessä on sen verran iloinen ja vekkuli poika, että en yhtään ihmettele loukkaantumishistoriaa, hevosen valmentajaksi hiljattain vaihtunut Sanna Kiiski paljastaa.

– Hevosen kasvattaja ja omistaja Mikko Kivilä on vanha tuttuni. Hän jo mietti että pitäisikö hevosesta luopua kokonaan mutta päätti kuitenkin tarjota sitä minulle kokeiltavaksi. Tietysti innostuin heti, kun kyseessä on näin lahjakas ja hieno hevonen.

Bluehill’s Storm on tehnyt koko uransa varsasta saakka Tom Erikssonin valmennuksessa aina tähän talveen saakka. 23 kertaa kilpailleen ruunan voittoprosentti on 35 ja tienestit yli 26 000 euroa.

– Tompan jäljiltä on vaikea parantaa. Hevonen on mennyt niin hyvin, että jos vain saataisiin se terveeksi ja yltämään lähelle samaa tasoa niin oltaisiin kaikki tosi tyytyväisiä, Kiiski vakuuttaa.

Terveyden edistäminen onkin uuden valmentajan ensisijainen tehtävä. Ypäjälle muuttanut ja hevosten kuntoutustoimintaan panostanut Kiiski kuvailee Bluehill’s Stormin viettävän kivaa ja lunkia hevoselämää.

– Ruuna kävelee kolme kertaa viikossa vesikävelymatolla Hevosfysiossa. Lisäksi vammakohtaa hoidetaan laserilla ja kylmällä, eikä linimenttejä tai kääreitä säästellä. Hevonen ulkoilee paljon ja syö hyvin. Se vaikuttaisi nauttivan elämästään, hän arvioi.

– Etenemisen kanssa ei pidetä kiirettä. Starttiintulon kanssa odotetaan suosiolla huonojen kelien ja hokkikauden yli, vaikka jalka tai hevonen muuten olisi kuinka hyvä. Kaikki tehdään hevosen ja sen terveyden ehdoilla.

Tv-lähetykset: Ravit

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Katso lisää

Lue myös:

    Uusimmat