Toto Wolffilta tyly vastaus kysymykseen FIAn kilpailunjohtajasta: "Minua ei kiinnosta"

Mercedeksen tallipäälliköllä Toto Wolffilla ei ole aikomustakaan olla tekemisissä FIAn kilpailunjohtajan Michael Masin kanssa.

GP Fans -sivusto kysyi torstaina Wolffilta suoraan, onko hän keskustellut Masin kanssa Abu Dhabin GP:n jälkeen ja uskooko hän Masin olevan sopiva jatkamaan tehtävässään.

– Minua ei kiinnosta keskustella Michael Masin kanssa, kuului ytimekäs vastaus.

– Kilpailun viimeisten neljän minuutin aikana tehdyt päätökset veivät Lewis Hamiltonilta ansaitun maailmanmestaruuden. Hänen ajamisensa oli virheetöntä varsinkin neljässä viimeisessä osakilpailussa. Hänellä oli Abu Dhabissa tuntuva johto. Sitä, että hänet ryöstettiin viimeisellä kierroksella, ei voi hyväksyä. Henkilökohtaisesta ja ammatillisestä näkökulmasta en voi hyväksyä sunnuntaina tehtyjä päätöksiä.

Mercedes kertoi torstaina julkaisemassaan tiedotteessa, ettei talli aio valittaa Abu Dhabin GP:n tapahtumista FIAn vetoomustuomioistuimeen. Wolff korostaa tallin tavoin, ettei hänen närkästyksensä ole kohdistettu Max Verstappeniin ja Red Bulliin.

– Max on mestaruutensa ansainnut. Hänen ajamisensa oli poikkeuksellista, ja Red Bull on kova kilpailijamme. Arvostan siellä työskenteleviä ihmisiä. Olisin kuitenkin halunnut välttää nämä kaikki keskustelut ja vahingon, joka tälle lajille on aiheutunut. FIAn täytyy päättää, miten he jatkavat eteenpäin.

Wolffille esitettiin yhdeksi vaihtoehdoksi kilpailunjohtajan vaihtamista, mutta pelkästään tämä ei hänen mukaansa riitä.

– Koko järjestelmää täytyy kehittää. Kilpailunjohtaja on kovien paineiden alla, ja osa tästä on meidän (tallien) syytämme. Olisin toivonut johdonmukaisempaa päätöksentekoa, jonka myötä olisimme välttäneet useita kiistanalaisia tilanteita vuoden aikana.

– Tällä viimeisellä päätöksellä oli suurin vaikutus. Urheilullisesti ajateltuna se oli katastrofi, koska se ratkaisi mestaruuden. Päätökset menivät läpi kauden edestakaisin; välillä me hyödyimme niistä, välillä ne olivat meitä vastaan.

– Luotan siihen, että me kaikki yhdessä – tallit, kuljettajat ja FIA – voimme kehittää päätöksentekoa ja tehdä lajista vahvemman. Nämä tilanteet, niin kipeitä kuin ne ovatkin, ovat mahdollisuus tehdä lajista paremman.

Lue myös:

    Uusimmat