Toto Wolff tyrmää yleisen käsityksen Lewis Hamiltonin roolista Valtteri Bottaksen jatkosopimukseen liittyen: "Hän ei ajattele sellaista"

Valtteri Bottaksen jatkosopimusspekulaatioissa on viime vuosina puhuttu usein Lewis Hamiltonin roolista tallikaverinsa valinnassa. Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Hamiltonilla ei kuitenkaan ole mitään roolia.

Wolff kertoo, ettei Hamiltonin sopimusneuvotteluihin ole koskaan kuulunut keskustelu tämän tulevasta tallikaverista – siis siinä mielessä, että Hamiltonilla olisi asiaan sananvaltaa.

– Emme ole milloinkaan keskustelleet hänen mieltymyksistään kuljettajakokoonpanoon liittyen. Hän ei ajattele sellaista, Wolff sanoi Racefans-sivuston mukaan.

– Lewis on osa tallia, ja hän on aina ollut päätöksenteon sisäpiirissä, koska arvostamme hänen mielipidettään. Kun keskustelemme kuljettajista, emme salaile häneltä mitään. Kaikki on läpinäkyvää. Mutta toisaalta keskustelen samalla tavalla avoimesti Valtterin kanssa – ja Georgen kanssa myös. Kaikki on avointa, koska en halua olevan mitään piiloagendaa.

Mercedeksen tapauksessa kuljettajien kansallisuudella ei ole mitään väliä. Kahdesta eri maasta tulevien kuljettajien valitseminen voi olla joskus markkinoinnillisesti järkevää, toisaalta kaksi brittikuskia takaa tallille kuin tallille suuren huomion lajin mahtimaassa.

– Olemme kansainvälinen, globaali yhtiö, ja haluamme valita parhaat kuljettajat.

Bottaksen mahdolliseen jatkosopimukseen liittyen Wolff korostaa sitä, että suomalaisen olisi saatava suoritustasonsa entistä tasaisemmaksi.

– Hänellä on ollut joitain todella hyviä viikonloppuja, mutta myös täysin ohi menneitä viikonloppuja. Ne pitäisi pystyä minimoimaan. Sitten teemme päätöksen, ja mikä tahansa se päätös on, se kuljettaja, joka on osa sitä päätöstä, kuulee siitä ensimmäisenä.

Lue myös:

    Uusimmat