Pelaako Red Bull ovelaa peliä Valtteri Bottaksen ja George Russellin kustannuksella? – "Eivät usko, että George on parempi"

F1:n kuljettajamarkkinoilla kovin spekulaatio kohdistuu nyt siihen, mitä Mercedes aikoo tehdä ensi kauden suhteen. Lewis Hamiltonin jatkoa pidetään varmana, mutta entä toinen kuski? Pyörittely kohdistuu nyt Valtteri Bottakseen ja George Russelliin. Sekasopassa mukana on myös Red Bull, joka on lähtenyt tekemään omia poliittisia liikkeitään.

Sekä Lewis Hamiltonin että Valtteri Bottaksen sopimukset päättyvät tämän kauden jälkeen. Hamiltonin kohdalla tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä ei olla niinkään esitetty. Pyörittelyt ovat kohdistuneet lähes täysin toiseen kuskivalintaan.

Jatkoa Bottakselle vai juniorikuljettaja Russell Williamsilta emotalliin?

Oman lusikkansa soppaan löi Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko, joka on vienyt Russellia Hamiltonin tallikaveriksi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on sanonut, että hän haluaa rauhassa katsoa sen, mihin tallin nykykuljettaja Bottas pystyy.

– Minusta on outoa, että Wolff tarvitsee lisää aikaa. Valtteri on ajanut tallissa jo vuosien ajan – Wolff tietää hänestä aivan kaiken. Ehkä kyse on siitä, että hän on hieman epävarma Georgen suhteen. Siksi hän pyörittelee kolikon kääntöpuolia, F1:n verkkosivujen toimittaja Lawrence Barretto pohtii.

Onko taustalla pelkkä ovela peliliike? Tätä F1-toimittaja Will Buxton pyörittelee omassa näkökulmassaan.

– Red Bullin Helmut Marko sanoo, että Mercedeksen pitäisi laittaa George Russell heidän autoonsa. Mutta miksi Marko haluaa nähdä tuon liikkeen? En usko, että Red Bull ajattelee Georgen olevan parempi. Siksi he antavat nyt painetta, että Mercedeksen pitäisi tehdä tuo siirto, Buxton heittää ajatuksensa ilmoille.

Buxton viittaa siihen, miten Bottas saattaa olla tallin tasapainon kannalta parempi vaihtoehto.

– George saattaisi osoittautua liian häiritseväksi tekijäksi – ihan niin kuin Nico Rosberg. Eli kuskiksi, joka on hyvin itsevarma omista kyvyistään, Buxton pyörittelee.

– Mercedeksen on päätettävä, että haluavatko he ottaa riskin. Kaikki toimii tällä hetkellä hyvin, haluavatko he hajottaa tilanteen? Luulen, että päätös riippuu paljon siitä, että uskovatko he Lewisin pystyvän voittamaan vielä mestaruuden heille, Barretto jatkaa perään.

Lue myös:

    Uusimmat