Mainos

Torvalds puolusti MTV:n tentissä Nato-jäsenyyttä, vaikka kritisoi rajusti Trumpia: "Ei siinä ole kaikki muumit ihan laaksossa"

22:22

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds oli tänään MTV:n tentattavana presidentinvaalitentissä. Tentissä hän muun muassa puolusti myönteistä Nato-kantaansa ja sätti Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Torvaldsin mielestä Nato-jäsenyys olisi hyvin voimakas signaali Venäjän hallinnolle, ettei Suomeen kannata edes kuvitella tulevansa. Nato ei kuitenkaan ole hänestä oikea uhka Venäjälle.

– Venäjän hallintojärjestelmä ja sen militaristiset juuret tarvitsevat sellaisen uhkakuvan. Siitä syystä heidän on pakko puhua siitä, että Suomesta tulisi ikään kuin heidän vihollisensa Naton jäsenenä. Pidän sitä ihan hölynpölynä, Torvalds sanoi.

Torvalds ei usko, ettei Ruotsi liittyy Natoon ilman laajaa konsensusta maan sisällä. Hän arvioi Nato-jäsenyyden olevan vaaliteemana Ruotsin tulevissa parlamenttivaaleissa.

2:07

Suomessa pitäisi Torvaldsin mielestä käydä enemmän Nato-keskustelua, eikä Suomen jäsenyys riipu Ruotsin kannasta.

– Näen sellaisen riskin, että jos Ruotsi liittyisi ja me emme olisi edes tätä keskustelua aloittaneet, niin silloin saattaa syntyä tilanne, että Nato katsoo, että yksi riittää. Juuri siitä syystä meidän pitäisi käydä keskustelua ikään kuin jollain tavalla tasatahdissa.

Naton mahtimaan Yhdysvaltain johtajana on tällä hetkellä Donald Trump, jota Torvalds on ennenkin kritisoinut. Hän uskoo, että maan hallinnon vakauden takia Natoon voidaan silti liittyä. Torvalds antoi kuitenkin taas kovaa kritiikkiä Trumpille.

– Hän on käyttänyt sellaista kieltä viime aikoina, että se ei edes suomalaisessa televisiossa käy. Että ei siinä ole kaikki muumit ihan laaksossa.

Miksi ette saa edes RKP:n kannattajia innostumaan? Miksi 38% MTV:n kyselyyn vastanneista ei missään nimessä äänestäisi teitä? Toimittajat Antonia Berg ja Vesa Kallionpää tenttasivat Torvaldsia. Katso koko tentti videolta!

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.