Mainos

Gallupjumbo Nils Torvaldsia tentattiin englanniksi: "Ehdokkuuteni on yksi osa RKP:n suunnitelmaa palata hallitukseen"

8:22

Nils Torvalds (rkp.) on ollut säännönmukaisesti hännänhuippuna presidentinvaalien gallupeissa. Torvaldsin suurehko vaalibudjetti suhteessa kannatuslukuihin saikin kysymään Huomenta Suomen englanninkielisessä tentissä, onko Torvaldsista vastinetta rahoille.

– Minä en yrittänyt kerätä tähän paljoa rahaa, vaan tämä oli yksi osa puolueen suunnitelmaa päästä seuraavaan hallitukseen, Torvalds paljastaa.

RKP:n hinkumisen hallitukseen ymmärtää, sillä puolue oli vallan kahvassa kaikissa hallituksissa vuosina 1979–2015, kunnes se jäi ulos keskustan Juha Sipilän hallituksesta.

– Näissä vaaleissa ei ole kyse vain presidenttiydestä vaan tulevaisuudesta ja seuraavista vaaleista, Torvalds uskoo.

Torvalds onkin vaalitenteissä vetänyt tiukasti omaa linjaansa muun muassa sotilasliitto Natoon liittymisen suhteen.

– Vaikka on näyttänyt, että olen mielipiteineni yksin, en ole. Puolueista esimerkiksi kokoomus on samaa mieltä.

"Olen ylpeä, että loihdin Nato-hengen pullosta esiin"

Torvalds ottaa häpeilemättä kunnian itselleen siitä, että näissä vaaleissa Nato-jäsenyys on ollut yksi merkittävimmistä keskustelun aiheista. Sitä keskustelua ei hänen mukaansa ollut silloinkaan, kun maata pääministerinä johti Nato-myönteinen Alexander Stubb (kok.).

– Olen ylpeä siitä, että loihdin Nato-hengen esiin pullosta, Torvalds runoilee.

Natoon liittymisessä ei Torvaldsin sanojen mukaan ole kyse vain siitä, että pensaissamme piileksisi pian pieniä vihreitä miehiä.

– Kyse on enemmän eurooppalaisen järjestelmän rakentamisesta. EU:n enemmistö on Naton jäseniä, pitäisikö meidän muka rakentaa erillinen järjestelmä vain eurooppalaisille maille? Se olisi rahan tuhlausta, miksi emme menisi mukaan (sotilasliittoon), joka on jo olemassa, Torvalds kysee.

– Hallitus kertoi eilen tiedustelulakiesityksensä yhteydessä Suomen muuttuneesta turvallisuustilanteesta, jonka takia tarvitsemme sitä ja tätä. Mutta he eivät toimi sen mukaan, ennemmin tai myöhemmin meidän täytyy, Torvalds jatkaa.

Torvalds kertoo videolla myös, miksi hänen puolueensa tukee avointa maahanmuuttoa Suomeen.

– Mitä epäystävällisempiä olemme heille, sitä enemmän ongelmia siitä on meille. Siitä on esimerkkejä Keski-Euroopan maista. Kun esimerkiksi näin tänä aamuna maahanmuuttajasiivoojan, sanoin hänelle hyvää huomenta. Haluan tehdä selväksi, että kunnioitan sitä, että hän on täällä ja asuu maassamme.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.