Tortilla española ja tomaattikastiketta (4 annosta)

Tortilla española

  • 6 keskikokoista kypsää perunaa
  • 2 kesäsipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 6 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja ladot peruna- sipuli- ja valkosipuliviipaleet kerroksittain pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele viipaleita pannulla kauttaaltaan niin, että perunaviipaleet saavat hieman väriä. Sekoita kulhossa Kananmunat, suola ja runsaasti mustapippuria. Sekoita perunaseos kananmunaseoksen joukkoon. Pyyhi paistinpannu puhtaaksi, kuumenna siinä uudelleen tilkka oliiviöljyä ja kaada munakasmassa pannulle. Kypsennä munakasta miedolla lämmöllä niin, että se hyytyy. Nosta lautanen nurin päin pannun päälle ja keikauta munakas lautaselle. Liu’uta se takaisin pannulle ja paista myös toinen puoli. Tarjoile tomaattikastikkeen kera.

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 dl kana- tai kasvislientä tai vettä
  • 0,5 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kuullota silputut sipulit kattilassa oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät, mutta eivät vielä saa väriä. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet. Anna hautua hetki. Lisää kanaliemi ja keitä hiljaa hetken aikaa. Soseuta kastike tehosekoittimella, mausta sitruunamehulla ja tarkista suola.

Resepti: Teresa Välimäki/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat