Mainos

Nasa julkistaa avaruusteleskoopin löytöjä – uskotaan liittyvän aurinkokuntamme ulkopuolisiin planeettoihin

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa pitää torstai-iltana Suomen aikaa tiedotustilaisuuden medialle Kepler-avaruusteleskoopin löydöksistä. Löytö liittynee elinkelpoisten planeettojen löytymiseen. Asiasta uutisoi muun muassa The Independent.

Nasa on kertonut tiedotustilaisuuden sisällöstä julkisuuteen varsin vähän. Tilaisuuden uskotaan kuitenkin suurella varmuudella liittyvän niin sanottuihin eksoplaneettoihin eli aurinkokuntamme ulkopuolisiin planeettoihin.

Nasa kertoi, että paikalla tilaisuudessa on neljä tieteentekijää, joista yksi on Nasan astrofysiikkaosaston johtaja Paul Hertz. Kaksi on tutkijoita ja yksi Googlen ohjelmistoinsinööri.

Yksi Keplerin tehtävistä on eksoplaneettojen etsiminen. Nasa on kertonut Keplerin löytäneen jo yli 4000 eksoplaneettaa.

Nasa kertoo, että nyt tiedotettavassa löydössä käytettiin hyväksi Googlen tekoälyä, joka auttaa Keplerin lähettämän tiedon analysoinnissa. Nasa uskoo tekoälyn vauhdittavan elinkelpoisten planeettojen löytymistä.

Vuonna 2009 radalleen laukaistu Kepler on tehnyt toimintansa aikana merkittäviä löytöjä. Se on muun muassa havainnut, että aurinkokunnan ulkopuolella on lukuisia planeettoja, joilla elämä olisi teoreettisesti mahdollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.