Mainos

Torstaina jopa 40 astetta pakkasta – muistatko vielä hyytävämmät ennätyslukemat?

Vuoden ensimmäiselle viikolle on luvassa jälleen pakkasta, sillä Suomeen virtaava kylmä ilma viilentää koko maan. Tulevat pakkaslukemat ovat kuitenkin ennätyksiin verrattuna lieviä.

Keskiviikko ja torstai tulevat olemaan viikon kylmimmät päivät, jolloin lämpötila Lapissa voi tippua jopa 40 pakkasasteeseen. Etelä-Suomessa mittarissa voidaan nähdä yli kymmenenkin asteen pakkaslukemia, kertoi MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Jos 40 asteen pakkanen kuulostaa hurjalta, ei suomalaisessa säähistoriassa tarvitse palata kuin 18 vuotta taaksepäin, kun maassamme saatiin ennätyksellisen hurjat pakkaslukemat. Tammikuun 28. päivä vuonna 1999 Kittilän Pokan kylässä mittari laski nimittäin 51,5 pakkasasteeseen. 

Mikäli Suomen pakkasennätystä vertaillaan kansainvälisiin pakkasennätyksiin, voivat suomalaiset huokaista helpotuksesta: vuonna 1983 Antarktikan tutkimusasema Vostokilla mitattiin uskomattomat 89,2 pakkasastetta. Erikoisen kuuloisen ennätyksestä tekee vielä se, että lukemat mitattiin heinäkuussa.

Kittilään ja Vostokiin verrattuna Helsingin pakkasennätys vuoden 1987 tammikuulta on lastenleikkiä: 34,3, astetta tullaan todennäköisesti rikkomaan tällä viikolla Lapissa leikiten.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.