Mainos

Talven pakkasennätys taas rikki – hyytävin kylmyys vielä edessä

Muoniosta tuli tämän talven ensimmäinen paikkakunta, jossa rikottiin 40 asteen pakkasraja. Iltaseitsemältä kirkonkylässä mitattiin 40,1 miinusastetta.

Kylmää on ollut muuallakin Lapin alueella. Aiemmin tänään tämän talven pakkasennätys rikottiin Inarin Väylässä, kun lämpötila painui jopa -39,8 asteeseen aamupäivällä kello 12 jälkeen, Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen kertoo.  

Päivän seuraavaksi kylmimmät lämpötilat on mitattu Utsjoella ja Sodankylässä. Molemmilla paikkakunnilla pakkanen on yltänyt jopa -38,7 asteeseen.

Vaikka tämän talven ennätys on jo kertaalleen rikottu, Kukkonen uskoo, että kylmimmät lämpötilat ovat vasta edessä päin.

– Kyllä se 40:nkin asteen raja ainakin rikotaan. Myös viime vuoden ennätyksen rikkominen on mahdollista, sillä ilmamassa on kylmää ja sää selkeää, hän kertoo.

Viime vuoden pakkasennätys, -41,2 astetta, mitattiin Muoniossa. Se jää kauas Suomen kaikkien aikojen kylmimmästä lämpötilasta, joka mitattiin Kittilässä vuonna 1999. Tuolloin pakkasta oli -51,5 astetta. 

Kaikkien aikojen pakkasennätys jäänee tällä kertaa kuitenkin saavuttamatta, sillä Suomeen on ennustettu saapuvan lauhempaa ilmaa lähipäivinä, Kukkonen kertoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Päivitetty klo 19:39: Kuluvan talven pakkasennätys rikottiin tänään jo toistamiseen, tällä kertaa Muoniossa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.