Mainos

”Törkeä” asu ei kelvannut kuntosalille – nainen joutui lähtemään kotiin kesken treenin

Kanadalaisnainen potkittiin ulos kuntosalilta "sopimattoman" asunsa vuoksi.

Kun Jenna Vecchio meni ottawalaiselle Movati Athletic Clubille mustassa topissaan ja harmaissa leggingseissään – joita myös salivaatteiksi kutsutaan –, hän tuskin uskoi joutuvansa käännytetyksi liian roisin asun vuoksi.

Naispuolinen ohjaaja kertoi kuitenkin Vecchiolle, että tämän toppi oli salille "sopimaton" ja "törkeä".

Jos päivitys kuvineen ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tänään minua ohjeisti ohjaaja salillani, että toppini on sopimaton ja törkeä sekä henkilökunnan että muiden jäsenien mielestä. Ja että Movati-salilla pukukoodi sanoo, että vain sovelias saliasu sallitaan ja pitää pukeutua säädyllisesti, Vecchio kirjoittaa Facebookiin Rose Nickels -nimellä kirjoittamassa päivityksessään.

Nainen korostaa, ettei hänen toppinsa eroa millään lailla muiden samaisella salilla käyvien naisten topeista. Ainoa ero on Vecchion mukaan siinä, että hänen rintansa ovat isommat hänen vartaloonsa nähden kuin monella muulla.

– Kun olin kysellyt kaikilta löytämiltäni naisilta salilla, loukkaako asuni heitä, ja he olivat vastanneet, että ei, oli selvää, että ainoat, joita loukkasin, olivat ne kaksi naispuolista ohjaajaa, jotka kyseisenä päivänä salilla työskentelivät. 

"Erilaiset vartalot, erilaiset säännöt?"

Vecchio menikin huomauttamaan naisille, ettei hänen toppinsa poikkea muiden naisten vastaavista.

– He sanoivat, ettei sillä ole väliä, ja rintojeni koon vuoksi minä en voisi käyttää toppia. Tunsin oloni nöyryytetyksi ja syrjityksi vartaloni vuoksi. Minut erotettiin joukosta, ja on epäreilua sanoa, etten voi käyttää toppia ja muut voivat! Erilaiset vartalot, erilaiset säännöt? 

Vecchio julkaisi Facebook-päivityksensä yhteydessä kuvia itsestään saliasussaan ja pyytää mielipiteitä siitä, onko asu todella loukkaava ketään kohtaan. Nainen on myös sitä mieltä, että jos hän ei saa käyttää toppia, ei muidenkaan pitäisi. Päivitystä on jaettu tuhansia kertoja.

Tarinansa tueksi Vecchio on lisännyt myös Movati-salin mainoksia, joissa iloiset ihmiset treenaavat topeissaan. Siis ihan samanlaisissa topeissa kuin naisen itsensä käyttämä.

Movati-sali puolustautui muistuttamalla olevansa yksityinen sali ja päättävänsä itse omista säännöistään. Salin julkaisemassa tiedotteessa vakuutetaan, että Vecchion asusta ja muhkeasta etumuksesta tuli paljon huonoa palautetta, eikä asu ollut yhteneväinen salin säädyllistä vaatetusta puolustavan ohjeistuksen kanssa.

Buzzfeed-sivustolle antamassaan tiedotteessa salin edustajat väittävät, ettei Vecchion salilla nähty asu ollut yhtä säädyllinen kuin tämän Facebook-päivityksessään esittelemänsä. Kuntosalin edustajat pysyivätkin kannassaan, että kritiikkiä saanut asu oli todella ollut liian paljastava.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.