TOP 5: Kaikkien aikojen vaarallisimmat dieetit

Karppaaminen ja paastoaminen ovat tuttuja laihdutustrendejä, mutta maailmalla laihdutusvillityksissä ollaan vuosien saatossa menty askel askeleelta pidemmälle. Oletko sinä kuullut näistä vaarallisista dieeteistä?

Viimeistään maailmalla ilmenneiden äärimmäisen vaarallisten trendidieettien perusteella on pääteltävissä, että 2010-luvulla ihmiset ovat valmiita tekemään liki mitä tahansa päästäkseen eroon kiloistaan.

1. Laastaridieetti

Beverly Hilssissä toimivan plastiikkakirurgin kehittämässä laastaridieetissä painon putoaminen perustuu siihen, ettei dieetin aikana syödä mitään muuta kuin nestemäisiä ruokia. Tällöin päivittäin nautitut kalorit jäävät tavallisesti alle tuhannen. Dieetti aloitetaan siten, että kirurgi ompelee kieleen kuudella tikillä laastarin, joka tekee syömisestä sietämättömän kivuliasta.

2. Letkuruokinta

Painonpudotuksen toivossa maailmalla ollaan kokeiltu myös letkuruokintaa, jotta saataisiin merkittäviä tuloksia lyhyessä ajassa. Letkuruokintaa ovat kokeilleet maailmalla muun muassa useat morsiamet, jotka haaveilevat tiputtavansa muutaman kilon vielä vain päiviä ennen hääpäivää. Dieetissä on ajatuksena jättää kokonaan syömättä, sillä nenän kautta vatsalaukkuun johdetaan kymmenen päivän ajan proteiinipitoista ravinnetta.

3. Alkoholidieetti

Maailmalla ilmiö, johon kuuluu syömisen välttely ja runsas alkoholinkäyttö on pelottavan tuttu. Dieetin tarkoituksena on "säästellä" päivän aikana kaloreita, jotta illan ja yön runsas määrä alkoholiannoksia eivät lihottaisi. Pahimmillaan tämän dieetin noudattaminen voi johtaa alkoholimyrkytykseen.

4. Lapamadot

Lapamadot ovat loisia, jotka elävät ihmisten tai eläinten kudoksissa aiheuttaen isäntälajille vahinkoa. Amerikassa lapamatojen hallussapito on lailla kielletty, mutta intohimoisimmat laihduttajat eivät kielloista tai käskyistä piittaa – mitä laihduttamiseen tulee. Surullinen totuus on se, että jotkut pyrkivät tarkoituksella houkuttelemaan kehoonsa lapamadon laihtumisen toivossa.

5. Näännytysdieetti

Euroopassa suosituin kaikkien aikojen vaarallisimmista dieetistä on näännyttäminen. Ihminen tarvitsee päivittäin tietyn määrän energiaa ja kun päivittäinen energiantarve alitetaan jatkuvasti, alkaa terveys kärsiä. Pahimmillaan aliravitsemus johtaa muun muassa väsymykseen, masennukseen, lihasheikkouteen, sisäelinvaurioihin ja immuunipuolustuksen heikentymiseen.

Lisää laihdutuksesta Suurin pudottaja -sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja