TOP 5: Älä tee näitä virheitä hiuksia suoristaessa

Hiusraudat ovat suosittuja muotoilulaitteita, jolla voi suoristaa kujeilevat kutrit, tuoda kuontaloon ryhtiä, laineita tai jopa kiharoita. Taataksesi parhaimman lopputuloksen varo sortumasta yleisiin virheisiin.

Moni nappaa totutuin ottein hiusraudan käsiinsä ja käy hiukset sen suurempia ajattelematta läpi. Viisi yleistä – ja varsin ajattelematonta – virhettä tosin takaavat sen, että hiuksesi kärsivät eikä lopputulos ole mitä parhain.

Ennen kuin alat suoristamaan hiuksiasi hiusraudalla, tarkista ettet sorru näihin virheisiin!

Tiesitkö?

Voit pidentää muotoilurautasi ikää huomattavasti. Lue vinkit täältä!

Virhe 1: Et käytä lämpösuojaa

Lämpösuojan tarkoitus on suojata hiuksia kuumalta raudalta. Lämpösuojaa suihkutetaan puhtaisiin, joko kuiviin tai märkiin hiuksiin, jotta saat toimivan panssarin kuumuutta vastaan. Näin hiuksesi eivät kärsi kuumuudessa.

Virhe 2: Käytät matalinta mahdollista lämpötilaa

Moni sortuu käyttämään alinta mahdollista lämpötilaa peläten kuumuuden vahingoittavan hiuksia. Niin oudoksuttavalta kuin se saattaa kuulostaakin, keskimmäinen tai kuumin lämpötila on paras vaihtoehto: valitse medium, jos hiuksesi ovat hienot ja ohuet – kuumempi lämpötila, jos hiuksesi ovat paksut. Miksi?

Seuraa MTV Lifestyleä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Jos käytät alinta mahdollista kuumuutta, käytät huomaamattasi lämpörautaa pidemmän aikaa, yhä uudestaan ja uudestaan, jotta saisit suorat hiukset.

Kun lämpötila on korkeampi, saat nopeammin toivotun lopputuloksen: kuumimmalla lämpötilalla onnnistut myös loihtimaan piikkisuorat kutrit. Ja muista se lämpösuoja!

Virhe 3: Et harjannut hiuksiasi

Ennen kuin ryhdyt suoristamaan hiusosioita yksi kerrallaan, harjaa hiuksesi tarkoin, jotta pääset varmasti eroon takuista. Tämä tekee hiusten suoristamisesta nopeampaa, kun et joudu palaamaan yhä uudestaan ja uudestaan alkuun raudan töksähtäessä takkuihin.

Virhe 4: Vedät hiusrautaa alaspäin

Olet varmastikin tottunut vetämään tottuneesti hiusrautaa napakasti alaspäin, kun käytät hiusrautaa. Tämä kuitenkin voi tehdä hiuksistasi latteat. Sen sijaan kokeile asettaa hiusrauta hiusten tyveen ja vedä hiusrautaa ylöspäin. Näin saat hiuksiisi enemmän rakennetta.

Virhe 5: Et anna hiusten jäähtyä

Hyvä nyrkkisääntö: lämpö muotoilee hiuksia, kylmä jämäyttää hiustyylin. Sen sijaan että pistäisit hiukset heti ponnarille tai nostaisit ne ylös, anna hiusten jäähtyä lämpökäsittelyn jälkeen – näin myös haluttu lopputulos pysyy paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat