TOP 10: F1-kuskien komeimmat kypärät

F1-kausi lähenee loppuaan ja kahdessa viimeisessä GP:ssa jännittävän kilpailun lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös kuljettajien erilaisiin kypäriin. Monet kuskit pitävät melkoisia taideteoksia päässään, kun taas toiset tyytyvät pelkistetympiin maalauksiin. Tälläkin kaudella on nähty useita hienoja kypäriä ja esittelemme lukijoille 10 komeinta.

10. Felipe Massa

Massan kypärän ainakin huomaa radalla, sillä erittäin kirkas keltavihreä ja sininen kypärä herättää kyllä huomion. Kypärän pirteät värit viittaavat luonnollisesti kuskin kotimaahan Brasiliaan.

9. Vitali Petrov

Vitali Petrovin kypärän väritys on hyvin isänmaallinen ja takaraivossa komeilee vielä Venäjän kaksipäinen kotka. Helppo ja tyylikäs ratkaisu.

8. Pastor Maldonado

Vähän kuin edellisellä olleella Vitali Petrovilla, Pastor Maldonadon kotimaa tulee selvästi esille hänen kypärässään. Maldonadon kypärä on vain hieman räväkämpi. Muutenkin venezuelalaisen päähine värikäs ja pirteä ja se saa ansaitun paikan listalla.

7. Lewis Hamilton

Lewis Hamilton on totuttu näkemään keltaisessa kypärässä, mutta Singaporessa hän esitteli uutta valkoista kypäräänsä. Piristävä uudistus englantilaiskuskilta.

6. Kamui Kobayashi

Japanilaiskuskin kypärä on hillitty jossa punainen ja valkoinen ovat päävärit. Päälaella oleva tyylikäs kuviointi tuo hieman lisäulottuvuutta.

5. Michael Schumacher

Michael Schumacher on yleensä totuttu näkemään punaisessa kypärässä, mutta 300. GP:nsä kunniaksi hän repäisi ja piti päässään hopeanväristä kypärää. Kypärän väri sointuu sopivasti Mersun väreihin ja kyseessä on varsin tyylikäs kokonaisuus.

4. Bruno Senna

Bruno Sennan kypärä kuuluu sarjaan yksinkertainen, mutta kaunis. Se on modifioitu versio yhdestä F1-historian legendaarisimmasta kypärästä, sillä se on kunnianosoitus Ayrton Sennalle, joka oli myös Brunon setä.

3. Sebastian Vettel

Saksalaiskuski on tunnettu siitä, että kypärän väritys ja kuvitus vaihtuu vähän väliä ja tänä vuonna Italian GP:ssä hän juhlisti 50. kypärämalliaan komealla ja tyylikkäällä tavalla.

2. Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen tempaisi Monacon kilpailussa ja esitteli James Hunt-kypärän. Hunt on entinen F1-maailmanmestari jota voidaan pitää eräänlaisena entisaikojen Räikkösenä. Hän tuli tunnetuksi kovasta vauhdista paitsi radalla, mutta myös sen ulkopuolella. Hieno kunnianosoitus yhdeltä mestarilta toiselle.

1. Heikki Kovalainen

Heikki Kovalaisen Angry Birds-kypärä on ehdottomasti tämän vuoden kohokohta. Leikkisä, vauhdikas ja kokonaisuudessaan tyylikäs luomus. Näyttää siltä, että vihainen lintu ajaisi autoa, mutta kypärän alla onkin leppoisa, mutta vauhdikas suomalaiskuski.

Lue myös:

    Uusimmat