Mainos

Töölön turmapaikka sai enkelinsiivet - illalla hiljainen mielenosoitus

Helsingin Mechelininkadun ja Hesperiankadun risteykseen on muodostunut kansalaisten tekemä spontaani muistomerkki sen jälkeen kun paikalla tapahtui tuhoisa yliajo perjantai-iltapäivänä. Yhdeksänvuotias tyttö jäi suojatiellä kuorma-auton alle ja kuoli välittömästi.

Tänään illalla paikalla järjestetään lyhyt hiljainen mielenosoitus klo 17:15 -17:30 kunnioittamaan Mechelininkadun onnettomuudessa menehtyneen pienen tytön muistoa. MTV Uutiset on paikalla tilaisuudessa.

Töölössä onnettomuuspaikan vieressä sijaitsee Taivallahden peruskoulu, vilkas leikkipuisto sekä useita liikuntapaikkoja.

Nyt risteyksessä on kymmenien kynttilöiden, kukkien ja pehmolelujen meri ja puistokadun puuhun on  ripustettu enkelinsiivet. Paikalla on käynyt paljon ihmisiä.

 – Tulin ihan tarkoituksella katsomaan nimenomaan tätä, entinen työpaikkani on ihan tässä vieressä, kertoo eläkeläinen Juhani Merio, joka otti muistoaukiosta valokuvia keskiviikkoaamuna.

 – Ajattelin laittaa näitä kuvia Facebookiin ihmisille muistutukseksi, jospa sillä saisi edes vähän varovaisuutta lisättyä liikenteeseen.

 – Ei tämän risteyspaikan pitäisi olla mitenkään erityisen vaarallinen, Merio arvioi.

Samaa mieltä on myös lähihoitajaopiskelija Marko Korhonen.

 – Olen ajanut autoa myös työkseni täälläpäin, ja tämän pitäisi olla ihan normaali risteys jossa on ihan hyvä näkyvyys, Korhonen toteaa.

 – Nämä ihmisten viestit on kyllä todella koskettavia. Kamala tapaus.

Eteläkorealainen matkailija Suh Ilhee kyselee englanniksi ohikulkijoilta, mistä kynttilämeri johtuu. Myös hän on järkyttynyt kuultuaan, että siinä on ajettu koululaisen yli.

 – Minusta Suomessa on lähtökohtaisesti niin turvallinen ja rauhallinen liikenne, etten tahdo aina muistaa edes katsoa oikealle ja vasemmalle kun ylitän tietä. Soulissa liikennettä on niin paljon enemmän, Suh toteaa.

Turma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.