Toni Vilander Kimi Räikkösen kauden kovasta saldosta: "Ikämiesluokassa selkeästi eniten"

Kimi Räikkönen ajoi vaikeuksien jälkeen Meksikossa kolmanneksi saavuttaen jo kauden 11. palkintosijansa. C Moren asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen kehuivat Räikkösen suoritusta.

Startin jälkeen Räikkösellä oli vaikeaa. Hän jäi ensimmäisessä mutkassa pussiin ja jatkoi kisaa kuudentena.

– Ei ole kauheasti paikkoja minne mennä. Täällä on ajettu jo muutama vuosi ja kuljettajat tietää ykkösmutkassa, mitä on tulossa. Ei siinä hirveästi ollut tehtävissä, Vilander arvioi Räikkösen kisan alkua.


Räikköselle kisan ensimmäinen puolisko oli muutenkin hankala. Toisella puoliskolla hän nousi kuitenkin Mercedesten edelle palkintosijalle.

– Näytti, ettei Kimillä ole vauhtia, ja että ero kärkeen tulee todella isoksi, ja että Ferrarin taktiikkakin menee taas pieleen. Kisan loppuvaiheessa vauhtia alkoi yhtäkkiä taas tulemaankin. Daniel Ricciardo ja Kimi olivat ainoat, jotka olivat matkalla yhdellä pysähdyksellä. Ricciardo jäi radan varteen ja Kimi ajoi maaliin hienosti kolmanneksi, Vilander kommentoi Kimin suoritusta.

Vilander piti Räikkösen kokonaissuoritusta hyvänä.

– Kimi ajoi palkintopallille kahtena viikonloppuna peräkkäin. Ja oliko Kimi myös viime vuonna Meksikossa kolmas. Oli. Hyvää tasaista saldoa.


Räikkönen on tehnyt tällä kaudella tasaista jälkeä. Tällä kaudella on ajettu 18 kisaa ja palkintopallilla Räikkönen on ollut 11 kertaa.

– Se on ikämiesluokasta selkeästi eniten, Vilander naurahti.

Oikarinen kehui Räikkösen kärsivällisyyttä.

– Kärsivällisyys oli tänään se päivän juttu Räikköselle. Lähtöpaikka oli kuitenkin kuudes. Startissa ei päässyt hirveästi nostamaan. Siinä vaiheessa päätettiin mennä yhteen stoppiin ja silloin kuljettajan ja tiimin tulee olla todella kärsivällisiä.

– Vaikka kisa näyttää järkyttävän pahalta. Muut tekevät stoppinsa ja tulevat heittämällä ohi, niin siinä pitää vaan malttaa, hän jatkoi.


Oikarinen antoi Räikköselle kehuja myös rengashallinnasta.

– Fakta oli, että Kimi pystyi kuitenkin putsaamaan ne renkaat. Yhdessä välissä renkaat kuoriutuivat. Olivat aika huonot. Mutta sitten renkaat taas puhdistuivat ja vauhti oli taas hyvää. Kärsivällisyys oli päivän sana ja tänään se palkittiin kolmannella sijalla.

Räikkösen ennätys palkintosijoissa on yhdeltä kaudelta 12 palkintosijaa. Se ennätys syntyi hänen mestaruusvuotenaan 2007.

Tällä kaudella ajetaan vielä kaksi kisaa, joten Räikkönen voikin tehdä uuden palkintosijaennätyksensä. 


Lue myös:

    Uusimmat