Toni Nieminen Linnaan 23 vuoden tauon jälkeen: Puku vielä hankkimatta!

Entinen mäkihyppääjä saapuu Linnaan Heidi-vaimonsa kanssa. 

Yksi Linnan juhlien teemoista tänä vuonna on suomalaisten suosikkilaji, mäkihyppy. Sen kunniaksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kutsunut juhliin kyseisen lajin sankareita. 

Vuonna 1992 Albertvillen talviolympialaissa suurmäessä hyppäsi kultaa silloin vasta 16-vuotias Toni Nieminen. Tällöin hän sai ensimmäisen kutsunsa Linnaan presidentti Mauno Koivistolta

Toista kutsua sai odottaa pitkän tovin, mutta nyt Nieminen pääsee jälleen osallistumaan arvokkaaseen tapahtumaan yhdessä Heidi-vaimonsa kanssa. 

– Uskoisin, että tällä kertaa tilaisuudesta enemmän irti, odotan suurella mielenkiinnolla! Nieminen tunnelmoi. 

– Linnan juhlat eivät olleet 17-vuotiaalle ujolle maalaispojalle mikään optimaalinen tilaisuus. Hyvä, että uskalsi suuta avata. Mentiin sinne, hoidettiin virallisuudet ja luikittiin pois, Nieminen muistelee ensimmäistä Linna-reissuaan.

Itsenäisyys merkitsee Niemiselle paljon. Hänen suurimmat itsenäisyyteen liittyvät muistonsa liittyvät urheilu-uraan.

– Kyllä se hetki, kun kuulee Maamme-laulun siltä korkeimmalta palkintopallilta, on huikea kokemus itsenäisyydestä. Pelkästään Suomen maajoukkuehaalarin vetäminen ylle ja Suomen edustaminen kisoissa tuo isänmaallisen tunteen. Siinä nousee pieni talvisodan henki, kun taistelee pienen kansan puolesta, etenkin joukkuemäissä, mies pohtii.

– Mutta on sitä itsenäisyyttä mukavaa päästä juhlimaan vähän toisenlaisissa haalareissa, kuin mäkihaalarissa! hän nauraa. 

– Mäkihypyn teemaksi valitseminen oli erittäin hieno kädenojennus, ja vielä näin korkealta taholta. Olen siitä kiitollinen presidentille, Nieminen kiittelee. 

Niemisen valmistautuminen iltaan on vielä toistaiseksi kesken, sillä mies kertoo, ettei pukua ole vielä edes sovitettu.

– Menen huomenna sovittamaan pukua! Heidillä sen sijaan sovituskertoja on ilmeisesti useitakin takana, Nieminen naureskelee.

Pari meni naimisiin viime kesänä. Heidin yllä nähtiin upea tyköistuva pitsiluomus, jossa oli näyttävä laahus. Kenties samantyylinen iltapuku nähdään hoikan kaunottaren päällä myös Linnassa. 


– Naisilla nämä asiat ovat kenties vähän hankalampia. Uskon löytäväni sopivan puvun vielä. Parturissakin pitäisi käydä, tällä reukalla ei kehtaa presidenttiä kätellä, Nieminen vitsailee rennolla otteella. 

Linnan juhlat MTV Katsomossa klo 17-22 sekä AVAlla klo 17-18.

Kaikki Linnan juhlista osoitteessa mtv.fi/linnanjuhlat

Twitter:

#Linnanjuhlat

Instagram: @mtvviihde


Lue myös:

    Uusimmat