Minna Kauppi reagoi letkeästi Linnan juhlien kutsuun - "Onhan tuo aivan jättiloikka"

Suunnistuslegenda Minna Kauppi reagoi varsin hauskalla tavalla Linnan juhlien kutsuun. Tämän vuoden vierailu on monella tapaa erityislaatuinen.

Jo aiemmin tässä kuussa Kauppi esitteli Twitterissä presidentin kansilasta tullutta kirjettä, minkä yhteydessä hän naureskeli sitä, miten ”pierukalsarit pitäisi nyt vaihtaa prinsessamaiseen ulkonäköön”.

- Tässä on tullut vietettyä paljon aikaa lapsen kanssa kotona. Sen takia oleskeluasu on tullut tutuksi. Onhan tuo aivan jättiloikka, Kauppi naurahtaa juhla-asuun hyppäämisestä MTV Sportille.

Kauppi ja hänen miehensä Sipe Santapukki saivat poikalapsen tammikuussa.

Kauppi, 35, päätti menestyksekkään suunnistajauransa vuonna 2015. Yhdeksänkertainen maailmanmestari on ollut tuttu näky Linnan juhlissa.

Tuorein kutsu oli Kaupille jo viides.

- Menestyneitä urheilijoita taidetaan kutsua vähän tiheämpään tahtiin, jos vertaa vaikka viihdetaiteilijoihin, Kauppi sanoo Linnan juhlien konkariasemastaan.

Edellisen kerran Kauppi nähtiin presidentinlinnassa vuonna 2011.

- Erittäin otettu olo. Päästään vielä ensimmäistä kertaa Simon kanssa sinne, Kauppi viittaa mieheensä Santapukkiin.

- Ensin ajattelin niin, että tänä vuonna sinne kutsutaan vähän vanhempaa kaartia. En edes odottanut kutsua. Sieltä se kuitenkin tupsahti aamuisen sanomalehden välissä, Kauppi muistelee.

Kaupin mukaan kutsu aiheutti pientä paniikkia.

- Esimerkiksi puvun osalta en ollut ehtinyt tehdä minkäänlaisia valmisteluja. Vanhasta muistista soitin Voglian hätänumeroon, ja onneksi siellä innostuttiin ajatuksesta saman tien, Kauppi huokaisee helpottuneena.

Linnan juhlissa Kaupin päällä nähdään varsin osuvasti satavuotista Suomea juhlistava asu.

- Suunnittelijan Minna Jermilän kanssa lähdettiin pohtimaan asiaa. Siinä puvussa on sellainen jäinen metsäteema. Se sopii aika hyvin tähän erityiseen juhlavuoteen ja esimerkiksi metsä on ollut aika olennainen elementti omalla urallani.

Kaupin mukaan pukua on hieman leikelty ja ommeltu viime päivien aikana.

- Kaiken pitäisi olla kunnossa keskiviikkona, suunnistuslegenda vakuuttelee. 

Lue myös:

    Uusimmat