Tommi Mäkiseltä paljastus: Jari-Matti Latvalan toiveet yhä elossa?

Jari-Matti Latvala myöntää: Tämä on ollut urani raastavin kausi 4:29
Jari-Matti Latvala puhuu videolla raastavasta kaudestaan.

Lokakuun alussa Walesin MM-rallissa sattuneen ulosajon jälkeen monet olivat jo heittämässä Jari-Matti Latvalaa ulos Toyotan rallitiimistä.

Latvalan uran jatkolla on spekuloitu pitkään. Varsinkin ulkomaiset mediat pitivät Walesin tapahtumien jälkeen varmana, että Latvalalle annetaan lähtöpassit, ja tallikaveri Kris Meeke saa jatkaa Toyotalla ensi kaudella.

Tallipomo Tommi Mäkinen ei pidä kuitenkaan mahdottomana ajatuksena, että tuurilaisen kanssa solmittaisiin vielä jatkosopimus.

– Se oli lähinnä spekulointia toimittajan kanssa, kun puhuimme, että ketkä voisivat meillä ajaa ja ketkä ei. Ei niistä kirjoituksista kannata sen enempää spekuloida. Meillä ei ole vielä mitään päätöstä tehtynä, Mäkinen vakuutteli.

– Käydään jutut porukalla läpi ja keskustellaan asioista myös Japanin pään kanssa. Viemme yhteistuumin asioita eteenpäin. Ilman muuta me voimme jatkaa myös Jari-Matin kanssa, Mäkinen jatkoi.

Skodalla WRC2 Pro –luokan mestaruuden jo varmistaneen Kalle Rovanperän ounastellaan siirtyvän Toyotalle, ja myös japanilaiselle Takamoto Katsutalle pitäisi löytää kisoja. Mäkinen ei vielä vahvistanut asiaa, mutta vaikuttaa siltä, että Toyotalla on ensi kaudella satelliittitalli, jossa ainakin Katsuta kerää kokemusta.

– Tallin voi tulla jonkun verran muutoksia, mutta ei mitään ihan älyttömän isoja. Haluaisimme pitää kaikki kolme nykyistä kuskia. Olisin ihan tyytyväinen, jos saisin jatkaa samalla miehistöllä ensi vuoteen ja vain varmistaa, että kaikille löytyy hyvä fiilis ajaa, Mäkinen kertoi.

– Uskon, että meidän kaikki nykyiset kolme kuskia ovat kykeneväisiä ajamaan kovia tuloksia. En näe, että asetelmat muuttuisivat millään muotoa, vaikka laittaisimme kuskeja vaihtoon. Koetetaan vain mitata näistä miehistä suorituskyky ulos. Heillä kaikilla on kyky ajaa kovaa.

Toyotan ratkaisua odottaa moni vesi kielellä. Mäkinen ei uskaltanut veikkailla, milloin tiimi voi tiedottaa päätöksistä.

– Jaa-a. En pysty siihen sanomaan mitään. Toivotaan, että mahdollisimman pian ja olisi kiva, jos se onnistuisi ennen Australian rallia. En voi varmasti kuitenkaan sanoa.

Lue myös:

    Uusimmat