Tommi Mäkinen sadattelee Latvalan tilannetta: "Väärin Jari-Mattia kohtaan"

Tommi Mäkinen lupailee uutisia Toyotan rallisuunnitelmista 9:22

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on murheissaan Jari-Matti Latvalan tilanteesta. Latvalan kautta ovat kiusanneet tekniset ongelmat, ja hän on rallin MM-sarjassa 123 pisteellään neljännellä sijalla.

– Harmittaa muutama Jari-Matin tekninen asia. Ne ovat aivan täysin käsittämättömiä, ja kuinka ne ovat kohdistuneet yhteen kuskiin. Minun mielestäni se on jo huonoa tuuria ja väärin Jari-Mattia kohtaan. Hänellä olisi mahdollisuudet kamppailla jopa mestaruudesta. Ei mahda mitään – se on motorsporttia, Mäkinen niputtaa MTV Sportille.

Latvala on MM-sarjassa selkeästi edellä toista tähän saakka kaikki kisat ajanutta Toyota-kuskia Juho Hännistä, joka on MM-sarjassa seitsemäntenä 71 pisteellään.

– Jari-Matti on tehnyt hyvää, tasaista asiaa. Juhokin (Hänninen). Juholla on ehkä ollut niitä pikku mokia. Ne ovat huonontaneet hänen kokonaissuoritustaan, Mäkinen perkaa.

Hänninen kisaa vielä lokakuun lopussa Britannian MM-rallissa Walesissa, mutta Mäkinen vahvisti eilen, että hän ei aja MM-kauden päättävässä Australian osakilpailussa.

Australiassa Toyotaa kuljettavat vain Latvala ja Esapekka Lappi. Lappi on ohjastanut Toyotaa tällä kaudella toistaiseksi kuudessa MM-rallissa – parhaana saavutuksenaan Jyväskylän MM-rallin voitto.

– Esapekka on ollut uusi piristys kaikille. Ei pelkästään Esapekka, vaan myös Sunisen Teemu (M-Sportilla). Se on erittäin kiva nähdä, että Suomesta on tällainen uusi kaarti kasvamassa, Mäkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat