Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomaattitäytteiset patongit 11.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 14:20

Toimittaja Kaarina Roininen
2,5 dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1/2 tl suolaa
2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:


1 sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 tl sokeria mustapippuria
2- 3 tl pizzamaustetta tai basilikaa
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

juustoraastetta seesaminsiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
4. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää tomaattimurska ja puserretut valkosipulin kynnet. Anna kiehua, kunnes seos on sosemaisen kiinteää. Mausta seos sokerilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinaa pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 30 cm. 6. Levitä levylle puolet täytteestä ja juustoraasteesta.7. Kääri levy rullaksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä viillot pintaan vinottain. Valmista toinen patonki samalla tavalla.8. Anna leivonnaisten kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.9. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä.10. Paista patongit 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20 - 25 minuuttia.





Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • Eilen16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta