Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomaattitäytteiset patongit 11.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 14:20

Toimittaja Kaarina Roininen
2,5 dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1/2 tl suolaa
2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:


1 sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 tl sokeria mustapippuria
2- 3 tl pizzamaustetta tai basilikaa
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

juustoraastetta seesaminsiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
4. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää tomaattimurska ja puserretut valkosipulin kynnet. Anna kiehua, kunnes seos on sosemaisen kiinteää. Mausta seos sokerilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinaa pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 30 cm. 6. Levitä levylle puolet täytteestä ja juustoraasteesta.
7. Kääri levy rullaksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä viillot pintaan vinottain. Valmista toinen patonki samalla tavalla.
8. Anna leivonnaisten kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.9. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä.10. Paista patongit 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20 - 25 minuuttia.



Lisää aiheesta:

Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremminEliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksiTuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäysLegendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseenVaroitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:04
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • 19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi

  • 18:58
    iPhone

    Tuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäys

  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen