Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomaattitäytteiset patongit 11.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 14:20

Toimittaja Kaarina Roininen
2,5 dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1/2 tl suolaa
2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:


1 sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 tl sokeria mustapippuria
2- 3 tl pizzamaustetta tai basilikaa
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

juustoraastetta seesaminsiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
4. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää tomaattimurska ja puserretut valkosipulin kynnet. Anna kiehua, kunnes seos on sosemaisen kiinteää. Mausta seos sokerilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinaa pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 30 cm. 6. Levitä levylle puolet täytteestä ja juustoraasteesta.7. Kääri levy rullaksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä viillot pintaan vinottain. Valmista toinen patonki samalla tavalla.8. Anna leivonnaisten kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.9. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä.10. Paista patongit 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20 - 25 minuuttia.





Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi