Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Tomaattitäytteiset patongit 11.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 14:20

Toimittaja Kaarina Roininen
2,5 dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1/2 tl suolaa
2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:


1 sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 tl sokeria mustapippuria
2- 3 tl pizzamaustetta tai basilikaa
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

juustoraastetta seesaminsiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
4. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää tomaattimurska ja puserretut valkosipulin kynnet. Anna kiehua, kunnes seos on sosemaisen kiinteää. Mausta seos sokerilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinaa pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 30 cm. 6. Levitä levylle puolet täytteestä ja juustoraasteesta.
7. Kääri levy rullaksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä viillot pintaan vinottain. Valmista toinen patonki samalla tavalla.
8. Anna leivonnaisten kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.
9. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä.
10. Paista patongit 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20 - 25 minuuttia.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiVaro, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaaraMunkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimilleNämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

  • Eilen17:33
    Jouluruoka

    Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

  • Eilen14:45
    Hylkeet

    Munkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimille

  • Eilen12:33
    Joulu

    Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"