Tokion olympiakylässä neljä uutta koronatapausta – kokonaismäärä liki tuplaantui

4:55
Video: Tokion olympialaisiin pääseminen ei ollut yksinkertaista - Japanin byrokratia junnaa pahasti paikoillaan

Tokion olympialaisten järjestäjät raportoivat torstaina, että kahdella olympiakylässä majoittuvalla urheilijalla on todettu koronavirus.

Lisäksi kahdella muulla olympiakylässä asuvalla henkilöllä on todettu koronavirus, joten uusia tapauksia kisakylän sisällä on kaikkiaan neljä.

Kisakylän sisällä on todettu nyt yhteensä yhdeksän koronatartuntaa ja tuorein päivälukema, 4, on yksittäisen päivän tilastoissa korkein.

Tokion kisajärjestäjien tuoreessa raportissa kerrotaan kaikkiaan 12 uudesta koronatapauksesta. Positiiviset tulokset on todettu pääasiassa keskiviikkona, osa jo tiistaina. Myös 12 tapauksen määrä on päivittäisessä tilastoinnissa korkea, vain viime lauantaina on kerrottu suuremmasta päivälukemasta, joka oli tuolloin 15.

Tokion kisajärjestäjät ovat listanneet olympialaisiin liittyviä koronatapauksia heinäkuun alusta lähtien. Tähän mennessä kisoihin liittyvien henkilöiden koronatartuntoja on todettu 91. Niistä 39 on muualta tulleilla henkilöillä, 52 Japanin kansalaisilla.

Yli puolet kisoihin liittyvistä koronatartunnoista on todettu kisapaikkoja rakentavilla työntekijöillä. Tähän mennessä positiivisen tuloksen Japanissa tehdyissä testeissä on antanut kahdeksan urheilijaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja