Tokion olympialaisissa kahdeksan uutta koronatartuntaa – joukossa yksi iso tapausten lähde

3:24
Epävarmuus leijuu Tokion olympialaisten yllä vielä kaksi päivää ennen avajaisia. Tulosruutu raportoi keskiviikkona aamuna viimeisimmät käänteet kisojen ympäriltä.

Keskiviikkona suoritusten osalta käynnistyneissä Tokion olympialaisissa on raportoitu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan kisoissa on rekisteröity nyt 75 positiivista testitulosta.

Uusista tartunnoista yksi on havaittu Japanin ulkopuolelta kotoisin olevalla urheilijalla, yksi kansainväliseen kisaorganisaatioon kuuluvalla henkilöllä ja peräti kuusi kisoihin liittyvän japanilaisen alihankkijan joukossa.

Tokion kisajärjestäjät kertovat päivittäisessä raportissaan, että kisaorganisaatioon kuuluvan ulkomaalaisen henkilön tartunnassa altistuneita on kaikkiaan 12.

Positiivisen testin antanut urheilija ei ole majoittuneena Tokion olympiakylässä.

Tiistaina kisajärjestäjät tiedottivat yhdeksästä tartunnasta, joista seitsemän oli niin ikään kisoihin liittyvät yhteistyökumppanin tai alihankkijan joukossa.

Kaikkiaan 75 koronavirustartunnasta yksi on todettu vapaaehtoisella työntekijällä, kolme kisajärjestäjien työntekijöillä, viisi median edustajilla, kuusi urheilijoilla, 18 kattojärjestöjen (Kansainvälinen olympiakomitea, lajiliitot ym.) toimihenkilöillä ja peräti 42 kolmannen osapuolen alihankkijoilla.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja