Tokion olympialaisia rakentamassa ollut sähkömies menehtyi – hirmuhelteiden epäillään aiheuttaneen lämpöhalvauksen

Tokion tulevien kesäolympialaisten järjestäjät ovat tiedottaneet, että 50-vuotias mies löydettiin torstaina maassa makaamassa. Hänet lähetettiin sairaalaan hoitoon, mutta hän kuitenkin menehtyi.

Kuolinsyy ei ole toistaiseksi selvinnyt, mutta poliisi epäilee lämpöhalvausta. Kuolintapaus on kolmas, jolla on yhteys kesäolympialaisiin. Yksi rakennustyöntekijä teki itsemurhan stressin takia ja toinen menehtyi työhön liittyneessä onnettomuudessa.

Tokion kuumat ja kosteat helteet ovat olympialaisten järjestäjien suurin huolenaihe. Viime viikolla yli 18000 ihmistä joutui sairaalaan helteen vuoksi ja 57 ihmistä menehtyi.

Järjestäjät ovat ottaneet käyttöön useita viilentäviä menetelmiä vesisuihkuista tuulettimiin. Useiden lajien alkamisaikoja on siirretty. Rankimpiin lajeihin kuuluvan maratonin alkamisaikaa on muutettu, jotta kuumimmat helteet voidaan välttää.

Tokiossa lämpötila on pyörinyt päivisin 32-35 asteessa ja yölläkin lämpötila on hellelukemissa. Olympialaiset järjestetään ensi vuonna 24. heinäkuuta - su 9. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat