Valitettavia uutisia: ensimmäisillä urheilijoilla todettu koronatartunnat Tokion olympiakylässä

Karmea takaisku: Yleisön pääsy Tokion olympialaisiin kielletään hätätilan vuoksi – ulkomaantoimittaja kertoo, mistä on kyse 5:02
Yleisön pääsy Tokion olympialaisiin kiellettiin hätätilan vuoksi – ulkomaantoimittaja kertoo, mistä on kyse.

Tokion olympiakylässä kahdella urheilijalla on todettu koronavirustartunta, kertovat virkailijat uutistoimisto AFP:n mukaan. Kyse on ensimmäisistä olympiakylässä olevista urheilijoista, joilla on todettu tartunta.

Tartunnan saaneet ovat Etelä-Afrikan jalkapallomaajoukkueen jäseniä. Pelaajat Thabiso Monyane ja Kamohelo Mahlatsi sekä valmennustiimin jäsen Mario Masha on eristetty muusta joukkueesta.

Kolmas tuoreen tartunnan lisäksi myös neljäs ihminen on saanut tartunnan. Tartunta todettiin kuitenkin muualla kuin olympiakylässä. Kyse on Etelä-Afrikan rugbyjoukkueen valmentajasta Neil Powellista, joka on antanut positiivisen näytteen harjoitusleirillä Tokion ulkopuolella.

Koronapandemian vuoksi viime kesästä siirrettyjen kesäolympialaisten on määrä alkaa ensi perjantaina.

Japanissa olympialaisten järjestäminen on saanut kritiikkiä. Monien pelkona on, että olympialaisten myötä koronapandemian kanssa painivassa maassa todetaan yhä enemmän virustartuntoja.

Maaliskuussa 2021 järjestäjät ilmoittivat, ettei kisatapahtumiin pääse yleisöä ulkomailta. Vain kaksi viikkoa ennen kisoja, kilpailutapahtumat päätettiin sulkea myös Japanissa olevilta katsojilta.

Kisajärjestäjät vahvistivat viikko sitten torstaina, että Tokion olympialaiset järjestetään ilman yleisöä. Tokion kaupunkiin oli aiemmin samana päivänä päätetty julistaa olympialaisten yli jatkuva virushätätila. Kaupungin hätätilan on määrä päättyä vasta elokuun puolivälin jälkeen.

Juttua päivitetty 16.55: Lisätty koronatartunnan saaneiden henkilöllisyydet.

Lue myös:

    Uusimmat