Tokion olympiajoukkueeseen nimetään koronavastuuhenkilöt – "Turistikohteissa käynnit jäävät tältä reissulta kokonaan pois"

9:56
Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen luottavaisena kohti Tokiota – "Paljon ollaan opittu viimeisen vuoden aikana"

Tokion olympialaisten on määrä käynnistyä 94 päivän kuluttua. Kisat ovat saaneet vastustusta osakseen erityisesti Japanissa. Keskustelua on herättänyt myös urheilijoiden terveysturvallisuus.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleen Olympiakomitean ylilääkärin Maarit Valtosen mukaan vuoden aikana kertyneeseen kokemukseen perustuvat suunnitelmat urheilijoiden terveyden takaamiseksi ovat selkeät.

Valtosen mukaan urheilijat eivät ole tämän hetken tietojen mukaan joutumassa karanteeniin Japaniin saapuessaan, vaan terveysturvallisuus pyritään takaamaan koronatesteillä.

– Järjestäjiltä on tullut kirjallinen koronaohjeistus, jota vielä päivitetään. Siinä on annettu tarkat ohjeet toiminnalle ja testaussyklille. Kilpailumatka alkaa ikään kuin jo kaksi viikkoa ennen lähtöä, kun joukkueen jäsenet saavat puhelimeen sovelluksen, jonka kautta he raportoivat terveydentilaansa ja esimerkiksi ruumiinlämpöään, Valtonen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Turvallisuusohjeiden noudattaminen lankeaa pitkälle myös urheilijoiden omalle vastuulle.

– Järjestäjät ovat raamittaneet kulkemisen paikan päällä hyvin, sillä olemme vain kisakylässä ja suorituspaikoilla. Turistikohteissa käynnit jäävät tältä reissulta kokonaan pois. Joukkueisiin nimetään myös koronavastuuhenkilöt, joiden tehtävänä on pitää oma porukka kurissa.

Olympiakomitea kertoo kisoihin matkaavista urheilijoista lisää keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja