F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toistuvatko Mercedeksen ongelmat? Lewis Hamilton päivitteli Barcelonan kuumuuden vaikutuksia renkaisiin: "Liu'umme vain ympäriinsä"

3:01
Valtteri Bottas edellisestä kisasta: Olisimme pystyneet parempaan.

Barcelonan F1-osakilpailu ajetaan koronavuonna poikkeuksellisesti kesällä, mikä tarkoitttaa myös espanjalaista kesäkeliä. Mercedeksen Lewis Hamilton odottaa sunnuntain kisan olevan raskas niin kuljettajille kuin renkaillekin.

Normaalisti formulasirkus pysähtyy Bracelonassa keväällä, kun lämpötilat pysyvät vielä maltillisina. Tänä vuonna on toisin, kun F1-karavaani saapui Espanjaan elokuun helteessä. Lämpö todella tuntuu ja näkyy.

– En usko, että olen koskaan ollut Espanjassa, kun on näin kuuma, Mercedeksen Lewis Hamilton sanoi F1.comin mukaan.

– Normaalisti olemme täällä helmikuussa ja maaliskuussa tai aikaisin toukokuussa. Sää on kaunis, mutta autossa se tuntuu tappavalta ja on tietysti todella kova renkaille myös.

Mercedes oli suurissa ongelmissa renkaidensa kanssa Silverstonessa viime viikonloppuna. Kun kisan voittoon ajaneen Red Bullin Max Verstappenin renkaat näyttivät säilyttävän kuntonsa hyvin, olivat Mercedes-kuskien kumit pikaisesti rakkuloilla.

Hamilton kertoi perjantain harjoitusten jälkeen kokeneensa jo perjantaina olosuhteet haastaviksi juuri renkaille.

– Renkaat eivät pidä näistä olosuhteista, joten liu'umme vain ympäriinsä ylikuumilla renkailla. En nähnyt yhtään rakkuloita (renkaissa), mutta emme nähneet rakkuloita myöskään viime perjantaina, joten on vaikea sanoa oikein mitään, Hamilton sanoi NDTV:n mukaan.

– Mutta pitkissä vedoissa tilanne ei näyttänyt mitenkään pahalta.

Sunnuntain kisassa Hamilton odottaa Red Bullin jälleen haastavan Mercedeksen.

– Näyttää siltä, että pitkissä vedoissa tilanne menee todella jännittäväksi Red Bullin kanssa, Hamilton sanoi.

– Kilpailusta tulee todella jännittävä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja