Toistatko samaa virhettä toivoen, että elämäsi muuttuu? Lue tämä

Pakenetko ongelmiasi? Ainoa tapa kadottaa ongelma on kohdata se: tuntea, pohtia, kokea ja päästää irti. 

Pakenetko ongelmiasi? Toistatko samaa virhettä toivoen, että jotakin tapahtuu, ja elämäsi muuttuu? No, ei se muutu.

Jos haluat eroon ongelmistasi, ne täytyy kohdata. Pakonomainen tarve liikkua, liika herkuttelu, huonot suhteet – mikään näistä elämän ongelmista ei katoa, vaikka miten pakenisit niitä töihin, kuntoiluun, laihduttamiseen tai kaiken turruttavaan kiireeseen.

Ainoa tapa kadottaa ongelma on kohdata se: tuntea, pohtia, kokea ja sitten päästää irti. Elitedaily.com listasi vinkit omien demonien kohtaamiseen.

Aloita päiväkirja

Kirjoita. Kuvaile kaikkea, mitä tunnet. Älä sensuroi itseäsi. Anna itsellesi vapaus tuntea, kokea ja muistaa. Sanojen ei tarvitse olla ”hyvää suomea” tai edes lauseita. Kun olet valmis, katso kirjoitustasi. Tutki sitä, analysoi sitä. Uskalla kohdata tunteet.

Piirrä

Osa tunteista pakenee sanoja. Ota käyttöön vesivärit, tussit tai mikä tahansa taideväline. Älä tee taidetta tai murehdi siitä, sujuuko maalaaminen ”oikein”. Piirrä vaikka pelkkää ympyrää! Anna tunteiden tulla paperille.

Kuuntele musiikkia

On terapeuttista kuulla, kun joku muu laulaa samanlaisesta kivusta kuin mitä itse koet. Mene YouTubeen, konserttiin, keikalle tai Spotifyyn. Tarjolla on myös valmiita soittolistoja erilaisista tunnelmista! Laula kappaleen sanoja ja itke, jos siltä tuntuu. Väännä volume kaakkoon. Kokeile yhdistää kirjoittaminen tai maalaaminen musiikkiin.

Puhu ystävillesi koko ajan

Et kenties kehtaa tunnustaa, että voit huonosti. Teeskentelet menestyvää ja onnellista, koska pelkäät, että muut hylkäävät sinut. Älä kuitenkaan aliarvioi ystäviäsi! Miksi he olisivat kanssasi, jos olisit heidän mielestään vastenmielinen ihminen? Entä etkö itse haluaisi, että ystäväsi voivat kertoa sinulle kaiken? Avautuminen on parasta, mitä ihmissuhteelle voi sattua. Älä pelkää tukeutua muihin.

Itke

Itkeminen palauttaa sinut kehoosi ja purkaa surua ja tuskaa. Itke yksin tai seurassa. Jos itku ei tule, yhdistä itkeminen surulliseen musiikkiin tai supersurulliseen Hachiko-koiraelokuvaan.

Pyydä apua ammattilaiselta

Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin. Hae apua ammattilaiselta.

 

Lue myös:

    Uusimmat