Mainos

Toistasataa evakuoitu merihätään joutuneelta risteilyalukselta Norjan rannikolla

1:15
Norjalaisen matkustajalaivan evakuointi on alkanut.

Norjan rannikolla merihätään joutuneelta risteilyalukselta evakuoidaan lähes 1 300:aa ihmistä, kertoo poliisi norjalaislehti VG:lle. Lehden mukaan aluksessa on moottorivika, ja se on joutunut myrskyn keskelle.

Norjalaismedian mukaan iltayhdeksältä Suomen aikaa toistasataa ihmistä oli saatu tuotua turvallisesti maihin helikopterikyydillä. Norjan yleisradion NRK:n mukaan kolme evakuoitua on loukkaantunut vakavasti. Lisäksi muutamaa evakuoitua on käytetty sairaalassa.

Ilmeisesti aluksella olevan matkustajan Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka huonekalut liukuvat pitkin lattioita laivan keinuessa ja katosta irtoaa osia, jotka putoavat ihmisten päälle.

Evakuointeja on tarkoitus jatkaa läpi yön.

Sää erittäin huono ja alue karikkoinen

Trondheimin lounaispuolella Romsdalin edustalla ankkurissa nyt oleva Viking Sky -alus lähetti hätäviestin ja pyysi apua iltapäivällä. Sittemmin alus on saanut toisen moottoreistaan toimimaan, ja tilanne on hallinnassa.

Sää alueella on erittäin huono kovan tuulen vuoksi. Paikalle on lähetetty useita pelastushelikoptereita ja -aluksia, kertoo NRK. Evakuointioperaation odotetaan kestävän kauan.

Meri on alueella karikkoinen, ja sinne on uponnut aikojen saatossa useita laivoja.

Merihätään joutunut alus oli matkalla Tromssasta Stavangeriin. Valtaosa sen matkustajista on yhdysvaltalaisia tai brittejä. Alus on rekisteröity Bergeniin.

Suomalaiskomentaja: Niin kauan kuin konevika on ainut ongelma, tilanne on kohtuullinen

Suomenlahden merivartioston komentaja pitää Norjan rannikolla käynnissä olevaa pelastusoperaatiota erittäin vaativana. Komentaja Tom Hanénin mukaan pelastusoperaatio kestää helposti yli vuorokauden, jos evakuoinnit joudutaan tekemään yksitellen helikoptereilla.

Yli 20 metriä sekunnissa puhaltava tuuli vaikeuttaa pelastusoperaatiota. Hanén kuitenkin muistuttaa, että meripelastajille ihmisten pelastaminen helikoptereihin on perustyötä.

Hanénin mukaan karille ajautuminen tai kallistuma tekisi tilanteesta huomattavasti vaarallisemman.

​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja