Mainos

Toistakymmentä suomalaisvankia istuu parhaillaan tuomiota Thaimaassa

Ulkoministeriön mukaan kahden viime vuoden aikana Thaimaassa on pidätetty tai vangittu 39 suomalaista.

Suurin osa tapauksista on johtunut maahantulomääräysten rikkomisesta, sillä pitkäaikaisista viisumin ylityksistä määrätään joskus lyhyt vapaudenmenetys karkotuskeskuksessa ennen maasta karkottamista.

Joukossa on kuitenkin myös vakavammista rikoksista tuomittuja henkilöitä: huume- ja talousrikollisia, pahoinpitelyistä tuomittuja, seksuaalirikollisia.

Tällä hetkellä tuomiota kärsii Thaimaassa toistakymmentä suomalaista.

Kansainvälisten sopimusten mukaan ulkoministeriö saa tiedon aina, kun suomalainen pidätetään Thaimaassa. Tuomitut voivat anoa siirtoa Suomeen, mutta mikään automaatio siirto ei ole.

– Ensin tuomion täytyy saada lainvoima, eli mahdolliset valitusasteet on käytävä läpi. Vasta sitten voi anoa siirtoa, jonka jälkeen siitä neuvotellaan, kertoo ulkoministeriön konsuliyksikön kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner.

Thaimaa on ulkoministeriön konsulipuolella vilkkaimpia kohteita. Thaimaan linja huumerikoksiin on kansainvälisesti vertailtuna poikkeuksellisen kova. Pitkät tuomiot ovat kova isku tuomiotuille, jotka joutuvat ensin odottamaan tuomion julistamista kuukausien ajan epäinhimillisissä oloissa.

– Usein tuomiot tulevat vähän yllätyksenä. Tietysti se on yksilöllistä, mutta meidän kokemuksemme on, ettei rangaistusten tasosta ole tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.