Toimituspäällikön analyysi: "Sote-teatterin oli loputtava"

Jan Vapaavuori: Sote-uudistuksen sorvaus on taantunut poliittiseksi teatteriksi 7:50

Sote-uudistuksesta päättäminen tämän eduskunnan aikana on käytännössä pahemmin vaakalaudalla kuin koskaan. Sote on kuitenkin edessä myös seuraavalla hallituksella.

Yle kertoi aamulla, että perustuslakivaliokunta on lopettanut maakuntalakien tekemisen. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei sote-uudistuksesta päätetä tämän eduskunnan aikana.

MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen arvioi MTV Liven haastattelussa, että enää odotetaan kongin kumahdusta, kaatuuko sote todella.

Tilanne on Ahtiaisen mukaan yllättävä ja samalla myös ei ole.

– Sotea on koetettu pitkään saada maaliin. Toisaalta, kaikki ne merkit, mitä on viime viikkoina saatu, ovat olleet sellaisia, että käsittely venyy tai käsittelyä venytetään.

Ahtiainen muistuttaa, että puolueet yrittivät kyllä saada soten valmiiksi viimeiseen asti. Vaalit ovat nyt niin lähellä, että joku ratkaisu piti tehdä. Teatterin piti loppua.

– Nyt eletään myös valtapelivaihetta. Oppositio kokoaa jo listaa hallituksen epäonnistumisista.

Ahtiainen pohtii myös, että äänestäjiä on ollut enää vaikea saada innostumaan sotesta. Kysymys on myös opposition, ja SDP:n kannalta siitä, että aihe löytyy jälleen uuden hallituksen pöydältä.

 

Lue myös:

    Uusimmat